Samtidig som det nærmer seg byggestart for rundt 30.000 kvadratmeter med nybygg på Moa Syd, arbeides det med utbyggingsplaner for den østre delen.

– Amfi Bygg Moa AS har søkt Ålesund kommune om rammetillatelse til et tiltak på nordsida av Moa Øst-bygninga bekrefter utviklingsdirektør Torbjørn Torske i Olav Thon-gruppen.

Cirka 800 kvadratmeter

Tiltaket – som altså blir mot Borgundvegen, innebærer en utvidelse av arealet på 393 m² både i 1. og 2. etasje.

– Her skal det skje mange ting på en gang: Blant anna skal butikkjeden H&M få mer plass, samtidig som vi rokerer på plasseringa av flere av de andre butikkene som er der. Det vil også komme noen nye leietakere inn, og så skal både fellesarealene og fasaden mot nord oppgraderes. Bygninga er jo allerede fornya og renovert mot syd og vest, slik at vi etter dette på en måte har fornya hele Moa Øst-bygninga, sier Torske.

– Når håper dere å være i gang?

– I løpet av høsten.

– Og hvilke nye leietakere er det snakk om?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, er svaret fra utviklingsdirektøren.

Parkeringsendringer

Av søknaden framgår det at tiltaket ikke vil innebære vesentlige endringer i kjøremønster eller anna organisering på uteområdet. Det vil heller ikke få konsekvenser for antallet p-plasser, men:

– Det er i dag avstand nok mellom nordfasaden og rabatten langs gang- og sykkelvegen til at man kan ha separat parkering og kjøreveg langs fasaden. Med utvidelsen er det ikke lenger plass til dette og parkeringa tenkes derfor organisert foran bygninga på samme måte som det gjøres lenger vestover, heter det.

Utvidinga gjør det ellers nødvendig å søke dispensasjon fra reguleringsvedtektene når det gjelder maksimal tomteutnyttelse. For mens grensa er satt til 40 prosent bebygd areal i reguleringsplanen for området, er tomteutnyttelsen ved Amfi Moa Øst alt i dag på 49 prosent.

Utvidelsen mot nord vil gjøre at denne øker ytterligere – til 52 prosent.