- Dette er en 2017 modell M3. En skikkelig sportsbil som under panseret har 450 hestekrefter, rekkesekser og to turboer, forklarer Henry Eide som er salgssjef for BMW hos Brages.

Salgssjefen startet motoren slik at kundene kunne få høre lyden fra den råe luksusbilen, som allerede var solgt.

- Jeg er her for å se på en Mini, forteller Eirik Hoel, som hadde med seg kameraten Aleksander Gården.

Romsdalingene som bor i Ålesund kom ikke langt innenfor butikkdørene før motorlyden fra M3-en stjal oppmerksomhet vekk fra et Mini-tilbud.

- Jeg må nok selge huset skal jeg ha råd til en slik bil, men det er jo lov til å drømme litt, erkjenner Eirik.

Dyre biler

26 av de 95 bilene som ble solgt hos Brages var nye BMW-er. M3-en, som var en av dem, rakk kun å stå til salgs i to dager før den ble solgt for 1,33 millioner på onsdag.

- Vi har aldri solgt så mange dyre biler som det vi gjør nå og kommer til å ta inn flere biler i det øverste prissjiktet. Vi har lagt på rundt ti solgte BMW X5 i året tidligere. Det er en bil som har snittpris på godt over en million kroner og i år har vi solgt 30 av den bilmodellen, forteller Henry Eide fornøyd.

Til tross for nedgangstidene i olje- og offshorebransjen, hvor Sunnmøre har blitt rammet hardt, har salget av dyre biler økt hos Brages.

- Det er vanskelig å gi noe klart svar på hvorfor salget øker til tross for nedgangstider, men det er jo ikke alle bransjer som sliter. Fortsatt er det næringer på Sunnmøre som går bra, forklarer Eide.

Hybrid

Bjørn Ivar Rødal, hadde fått med seg at det var kampanjedager hos Brages og stakk innom for å få et tilbud på ny hybridbil.

Hybrid. Bjørn Ivar Rødal fikk god innføring i hybrid-teknologi fra salgssjef Vidar Åsebø. Foto: Nils Harald Ånstad

- Jeg har kjørt en Toyota Auris i tre og et halvt år. Nå vil oppgradere til Auris stasjonsvogn, for å få litt bedre plass, forklarer Rødal, som til daglig er kommunalsjef i Ålesund kommune.

Salgssjef for Toyota hos Brages, Vidar Åsebø, viste til meget gode salgstall for sine hybridbiler.

- På en snau uke har vi solgt 49 nye Toyota. Det er et ekstremt godt salg for oss og de fleste av dem er hybridbiler. Jeg tror mange er på jakt etter biler som er billige i drift og det er våre hybridbiler, forklarer Åsebø.

Av de 95 bilene som ble solgt var 16 brukte og 4 nye Lexus.

- Slike kampanjedager er en mulighet for oss til å pleie forholdet til kunden. Kunden kan komme innom og få seg en vaffel, kaffe og en hyggelig prat. I tillegg prøver vi å gi kunden et kjempetilbud på en ny bil, avslutter Vidar Åsebø smilende.

Cesia Vargas serverte kundene som hadde tatt turen innom Brages kaffe. F.v. Bjørn Ivar Rødal og Vidar Åsebø. Foto: Nils Harald Ånstad