Stanset Røkke-løsning for Farstad

Farstad Shipping søkte løsning med Røkke-kontrollerte Aker og Solstad, men så satte to av de største kreditorene foten ned, skriver Dagens Næringsliv.

KRISE Farstad Shipping må snart få en løsning med kreditorene. Bankene skal være uenige i at løsningen finst i Aker/Solstad.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

Dagens Næringsliv (betalingssak) skriver i mandagens papirutgave at det har brutt ut konflikt mellom partene i spillet om det kriserammede rederiet Farstad.

Styret i Farstad Shipping besluttet å gå for en løsning med Aker og Solstad. Det likte ikke storbankene DNB og Nordea.

Flere interessenter

Rederiet med hovedkontor i Ålesund har 11,6 milliarder kroner i gjeld. Rederiet har pause i betaling av banklån, men bør ha på plass løsning med kreditorer innen to uker, ifølge DN. De skriver også at flere norske og internasjonale industrielle og finansielle aktører vist interesse for Farstad.

Rederiets største kreditorer er blant andre storbankene DNB, Danske Bank og Nordea.

Ifølge avisa har bankenes egne meglerhus gitt Farstad-styret råd som bankene selv er uenige i.

DN skal ha fått opplyst at rederiet etter råd besluttet å forhandle videre med Aker og Solstad. Rådgiverne hevdet dette var en løsning långiverne foretrakk. Etter det DN erfarer, stemte ikke opplysningene.

Tette bånd til Aker

Bankene gjør det tydelig at de ønsker mer sentral rolle i prosessen med å avgjøre Farstads framtid, siden de har lånt ut mange milliarder kroner til rederiet.

DN skriver videre at det allerede er tette bånd mellom Farstad-styret og Aker/Solstad. Styrmedlem Mads Andersen er blant annet tidligere konserndirektør i Aker Solutions. I Farstad-styret sitter også Leif Arne Langøy som i mange år har vært en av Kjell Inge Røkkes nærmeste medarbeidere.