Fisketjuverisaka i Sunnmøre tingrett:

– Store mangler i etterforskninga

Den daglige lederen i Aalesund Seafood, som er tiltalt for å ha kjøpt 386 tonn med stjålet fisk, mener politiet har gjort en dårlig jobb.

Forsvarer Bertil Rønnestad under fisketjuveri-saken i Sunnmøre tingrett.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Mannen vitnet i Sunnmøre tingrett i dag.

– Jeg synes etterforskninga i denne saka har vært snever. Politiet har bare fulgt ett spor, og mener det er en fornærma i saka, som skal ha fått denne fisken stjålet fra seg. Det burde vært gjort mye mer arbeid fra politiet sin side i denne saka, sa mannen på spørsmål fra sin forsvarer, advokat Bertil Rønnestad.

SMS

Mannen var i retten opptatt av at det i hans bransje var svært vanlig å inngå handler via sms, gjerne med korte og konsise beskjeder.

– Derfor er det ikke noe uvanlig med de hundrevis av sms-er som jeg og den heleritiltalte har sendt til og fra hverandre i denne saka, forklarte mannen.

Problematisk forhold

Den daglige lederen kunne også fortelle om at anstrengt forhold til en tidligere aksjonær i den fornærmede bedrifta Scanprod AS sitt moderselskap, Scanmar.

– Denne aksjonæren, som eide 25 prosent av Scanmar, lurte oss for 7,2 millioner kroner, noe han også ble dømt for i retten, forklarte mannen.

– Har dere et problematisk forhold til Scanprod i dag? undret forsvarer Rønnestad.

– Vi har ikke noe forhold, svarte den daglige lederen.

Velrenommert

Mannen mener at Aalesund Seafood er et velrenommert firma.

– Vi har kunder som har vært med oss siden oppstart. Jeg vil si at vi før denne saka hadde et veldig godt rykte i bransjen. Jeg får håpe vi får det også etter saka, sier mannen.

Tilstått

Den tredje tiltalte, mannen som skal ha fjernet fisken fra Scanprod, som ansatt der, begynte også sin forklaring på slutten av dagen.

Aktor, politiadvokat Hilde Haugen konfronterte han med hans politiforklaring der han tilsto heleri.

– Men det gjør jeg ikke i dag, jeg har ingenting med denne saken å gjøre. Jeg har fått en god del penger overført fra hovedtiltalte, men det har vært til felles tipping, forklarte mannen, som vedkjente at han i lengre tid har hatt et spilleproblem.

Mannen ble avskjediget fra Scanprod i 2015.