Senterpartiet i Møre og Romsdal:

Kamp om andreplassen på Sp-lista

Vestnes-ordfører Geir Inge Lien varsler kamp om andreplassen på Senterpartiets liste til stortingsvalget.

Marit Nerås Krogsæter fra Haram er foreslått på andreplass til stortingsvalget.  Foto: Privat

Nyheter

Lien har i dag andreplassen på lista, men er av nominasjonskomiteen foreslått flyttet ned til tredjeplassen. Komiteen vil heller ha Marit Nerås  Krogsæter på andreplass. Det godtar ikke Lien uten videre.

Vestnes-ordfører Geir Inge Lien er foreslått flyttet fra andre til tredjeplassen. 

- Jeg vil gi beskjed til nominasjonsmøtet om at jeg ønsker å fortsette å ha andreplassen på lista, sier Lien til smp.no.

Og viser til at han blant annet har erfaring fra stortingsarbeidet da han ved flere anledninger har møtt som vararepresentant for Jenny Klinge.

- Marit er en dyktig kandidat, men jeg mener jeg er kvalifisert til fortsatt ha andreplassen.

- Trekker du deg fra lista dersom du ikke får den plassen?

- Det vil jeg ikke si noe om nå. Nå tar jeg kampen om andreplassen, så får vi ta det derifra.

Kriteriene for nominasjonsprosessen i Senterpartiet er at de skal ha to kvinner og to menn på de fire første plassen på lista. Nominasjonskomiteen holder seg innenfor dette kravet gjennom at de forslår to kvinner på topp og to menn på henholdsvis tredje-og fjerdeplassen. Olav Myklebust fra Sande er foreslått som nummer fire.

- Er det blitt slik at det er enklere å ha to kvinner på topp enn det er å ha to menn på topp av en valgliste?

- Det tror jeg ikke at jeg skal kommentere, sier Lien.