Slipper å betale for andres avfall:

Teknisk sjef vil at pilotprosjektet Fishing For Litter blir permanent

– Med denne ordningen slipper vi å betale for andres avfall, sier Jan Rogne, teknisk sjef hos Volstad Shipping. Han ser gjerne at pilotprosjektet Fishing For Litter blir permanent og får gjelde for flere fartøy.

Gangstøvika Ålesund er foreløpig et av tre mottak for søppelavhending fra båter via ordningen Fishing for Litter. Her viser Jan Egil Strømmen, formann i Longvagruppen, sekkene som de innmeldte båtene bruker for å samle søppel de får om bord via trål eller andre fiskeredskaper. I konteineren er det denne dagen 2. 850 kilo avfall.  Foto: Inger Otterlei

Nyheter

– Vi er veldig fornøyd. Her får «Volstad» kvitte seg med søppel den får i trålen på en god måte. Tidligere måtte fartøyene sørge for å bringe søppelet i land sjøl. Vi betalte store summer for å få bli kvitt avfallet, påpeker Rogne.