Reiten mest pop i KrF

Averøyingen Steinar Reiten er mer populær blant KrF erne i fylket en fylkesleder og varaordfører i Ålesund,  Tore Johan Øvstebø.

Averøyingen og fylkespolitiker Steinar Reiten er mest populær blant KrFs lokallag i fylket. ARKIVFOTO 

Varaordfører i Ålesund Tore Johan Øvstebø havnet nede på lista når lokallagene i KrF i fylket skulle si hvem de vil ha på Stortinget etter valget neste år. ARKIVFOTO: INGER OTTERLEI 

Nyheter

Det viser første runde av nominasjonsprosessen partiet nå er i gang med. Heller ikke tidligere Volda-ordfører Arild Iversen klarte å matche Reiten når 28 av 36 lokallag sendte inn sine forslag til hvem som bør stå på toppen av KrF-lista til stortingsvalget neste år.

- Reiten hadde jevnt støtte fra lokallag i alle de tre fogderiene, sier leder av nominasjonskomiteen, Knut Støbakk, som ikke vil gi ut med noen rangering av de andre kandidatene.

- Vi har bestemt oss for at vi ikke går ut med hvordan de andre kandidatene på lista gjorde det i forhold til hverandre, sier Støbakk.

Reiten er partiets gruppeleder på fylkestinget. Innen 20 oktober skal runde to av KrFs nominasjonsprosess være gjennomført. Den består i at alle de 36 fylkeslagene lager en rangert liste over de som de mener bør stå på de 10 øverste plassene. På bakgrunn av dette skal  nominasjonskomiteen trekker sine konklusjoner og legge fram et listeforslag til nominasjonsmøtet i begynnelsen av desember.

- Det vil nok bli en diskusjon på nominasjonsmøtet om de øverste plassen. Det er slik det skal være, sier Støbakk.

Ved sist stortingsvalg var 68 prosent av dem som stemte på KrF bosatt på Sunnmøre. Ålesund, Molde, Giske og Herøy er de fire lokallagene i partiet med flest medlemmer og som dermed også stiller med de største delegasjonene på nominasjonsmøtet i Molde første uka i desember.