Ap ut mot mediesjefenes lønnsbonus

Oslo (NTB): Samtidig som mediekonsernene Polaris og Amedia må kutte millioner og et stort antall ansatte, får sjefene utbetalt bonus eller ekstralønn i år, melder Klassekampen.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Arild Grande. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Nyheter

– På grensen til usmakelig, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Arild Grande til NTB.

– I en tid hvor ansatte blir oppsagt og medielederne roper på bedre støtteordninger for mediebransjen er det forbausende å se mangelen på edruelighet som utspiller seg. Det må kunne forventes moderasjon også fra medielederne i en tid med økt ledighet og krevende økonomi, tordner han.


Kutter mens sjefene får bonus

Mediekonsernet Polaris skal kutte 300 millioner, men sjefene får bonus eller ekstralønn i år.

 

Kutt

I slutten av august varslet Polaris kutt på 300 millioner kroner fram mot 2020, og forrige uke ble det klart at konsernets største avis Adresseavisen mister 60 årsverk.

Samtidig får konsernsjef Per Axel Koch utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år. Dette blir utbetalt som "prestasjonsbasert lønn" og gjelder for 2015 – et år da konsernet meldte om 160 millioner kroner i kutt, ifølge Klassekampen.

Styreleder Bernt Olufsen i Polaris forsvarer at konsernet utbetaler bonuser til topplederne.

– Prestasjonsbasert lønn er med på å sette tydelige krav og mål for våre ledere og er en god måte å forankre selskapets strategi i konsernledelsen, sier Olufsen.

Ekstralønn

I Amedia har konsernsjef Are Stokstad fått en ekstralønn på 802.500 kroner i år, opplyser konsernet.

Styreleder André Støylen i Amedia forteller at ekstralønnen til topplederne var en del av avtalen da Sparebankstiftelsen DNB kjøpte Amedia av de tidligere eierne Telenor og LO i vinter.

– Vi aksepterte godtgjørelsen til ledelsen som en del av kjøpsavtalen. Det nye styret har ikke gjort noen egen vurdering av dette annet enn å konstatere at summen var innenfor normalt nivå, sier Støylen. (©NTB)