1100 elever besøkte forskernatta ved Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Den holdes for å gi unge bedre mulighet til å velge studier.

Denne gangen var også elever fra Fagerlia med. Frida Engelstad (17) går andreåret på forskerlinja, hun er fornøyd med NTNU-besøket.

Gastro-kjemisk?

– Skulle jeg måtte velge nå, er kanskje gastronomisk kjemi en fagretning å studere. Jeg tror det er interessant. Det handler om litt sånn nerde-mat der man får se på molekyler og forske på spennende ting, sier hun med latter i stemmen.

– Men, jeg vet ikke sikkert hva jeg skal studere. Jeg må nok bruke mer tid. Det frister klart å finne ut mer om NTNU sine tilbud i Trondheim, sier hun og tar med at flere i klassen ønsker å studere nanoteknologi.

Har du lest denne? Helgaprat med student-sjefen i Ålesund

Snakkende robot

Kristian Kleppe i samme klasse mener mange flere muligheter har blitt klare ved å være med på forskernatta.

Artig: Busstur til forskernatt ved NTNU i Trondheim ga mersmak for snart å velge hvilke fag som skal studeres, for forskerklassen fra Fagerlia videregående. Glassblåsing for å lage utstyr til laboratorium var blant det som fenget.

– Særlig å se på stands hvor kreative fagfolkene kan være, å få se hva som er teknisk mulig. Én robot kunne prate og samtale, en annen var programmert til å gjøre en bestemt oppgave. Det ser ut som at teknologien har kommet lenger enn vi tror. Derfor er det fascinerende å være på forskernatta, sier han fornøyd.

– Forelesning om myter og fakta om søvn var interessant. Å høre en som faktisk kunne bekrefte og avkrefte sånt, var bra, sier han.

Også Kleppe vil bruke mer tid før han velger studier.

– Men jeg tror det kan bli samfunnsfag, sier han.