«De hemmelige bonusmillionene» er resultatet av over ett års arbeid med å få tallene på bordet. Dette er et utvalg av reportasjene:

Toppsjef Astrid Eidsvik fikk 2,5 millioner kroner da hun valgte å trekke som som direktør i Helse Møre og Romsdal i 2015. Det viste seg at Eidsviks sluttavtale var i strid med statens retningslinjer for lederlønninger. Det var da Sunnmørsposten bestemte seg for å undersøke dette grundigere.

Nå er reportasje-serien nominert til dataskup-prisen, som deles ut for første gang neste måned, skriver fagbladet Journalisten.

«Et høyt og internasjonalt nivå»

Journalist Torbjørn Eidhammer i Sunnmørsposten ba om innsyn i bonusavtalene i Helsebygg Midt-Norge første gang i mars 2015, og ga ikke opp før alle fakta kom fram i lyset.

Sofie Svanes Flem, Liv­-Jorunn Håker Ottesen og Linda Nygard­ Sture i avisa har også vært med i arbeidet med reportasje-serien.

Et jurymedlem uttaler til journalisten.no at «de 7 innsendte arbeidene holder et høyt og internasjonalt nivå».

De sju nominerte er redaksjoner eller personer i NRK, Aftenposten, Sunnmørsposten, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og VG.

Prisen skal ifølge statuttene gå til en journalist eller redaksjon som har brukt dataverktøy i research, tilgjengeliggjøring, analyse eller presentasjon. Prisen deles ut 8. oktober i Oslo kongressenter.

Juryen har bestått av redaktør Helena Bengtsson i The Guardians datateam, daglig leder Nils Mulvad i Kaas & Mulvad og direktør Birgitte Alter i Journalismfund.eu.