Det ble utlevert slag, spark, og mannen skal ha blitt holdt fast og slept bortover bakken.

  • Tiltalte nr. 1 er dømt til fengsel i 105 dager.

  • Tiltalte nr. 2 er dømt til fengsel i fem måneder.

  • Tiltalte nr. 3 er dømt til fengsel i fem måneder.

  • Tiltalte nr. 4 er dømt til fengsel i fem måneder.

  • Tiltalte nr. 5 er dømt til fengsel i 65 dager.

I tillegg må fire av disse betale saksomkostninger, og alle må betale drøyt 8.000 kroner i erstatning til mannen som ble banket opp.

Bråk

Det var i fjor at det oppsto tumulter i Stranda sentrum.

Fornærmede ble lagt i bakken utenfor minibanklokalet etter bråk mellom han og noen venner av de tiltalte. Det ble blant annet diskutert et oppgjør for en revet t-skjorte.

En av de tiltalte blandet seg inn i diskusjonen og løftet fornærmede inn i minibanklokalet for at han skulle ta ut penger. Fornærmede slo etter hvert med knyttet neve mot tiltalte. En kamerat av tiltalte kom til og slo mot fornærmede.

Flere av de tiltalte kom inn i lokalet og alle gikk på fornærmede, står det i dommen. Mannen løp inn i et rom, og her ble han lagt i bakken.

– Tiltalte holdt fornærmede rundt nakken, og fornærmede fikk flere slag med knyttet neve mot hode og kropp, står det i dommen.

Fornærmede løp så mot inngangsdøren og sparket mot dem som sto utenfor. Det oppsto nye tumulter, og tre av de tiltalte gikk igjen på fornærmede.

– Hodet hans blir dunket i bakken, og han får slag og spark mot seg, heter det i dommen.

Enda en av de tiltalte kom til, og han ga fornærmede flere slag med knyttet neve mot hodet, og spark mot overkroppen.

Ifølge dommen forsøkte fornærmede å forsvare seg og verne hodet. Ingen hjalp ham.

Kaotisk

Situasjonen var kaotisk og mannen ble dratt ut av lokalene, hvor slagsmålet fortsatte. Her sparket en av de tiltalte fornærmede flere ganger mot kroppen, og kastet kebaben sin på ham. Fornærmede beit en av de tiltalte i fingeren.

Hele hendelsen pågikk over en periode på omtrent sju minutter, og ble filmet av bankens overvåkingskameraer. Politiet kom etter hvert til stedet.

Mannen måtte gjennom en neseoperasjon etter brudd, og følte seg mørbanket i hele kroppen, spesielt i ansiktet. Han var sjukemeldt i to uker.

Fire av de fem tiltalte erkjente straffskyld, mens sistemann erkjente delvis skyld etter tiltalen.