Harald Tom Nesvik gir seg i politikken

Harald Tom Nesvik sier nei til gjenvalg til Stortinget. Sylvi Listhaug overtar dermed førsteplassen på Frp-lista.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.  Foto: NTB Scanpix

Nyheter

Nesvik oppgir karriere- og familiære grunner for at han nå sier nei til å stille på Frps liste for stortingsplass de neste fire årene.

– Dette er ikke et endelig nei til politikken, sier Harald Tom Nesvik til smp.no.

Han holder døren åpen for å bli statsråd.

– Men akkurat nå er jeg ikke beredt til å binde meg som politiker de neste fem årene, sier Nesvik.

– Grunnen rene familiære årsaker. Jeg har vært borte fra familien i lange perioder gjennom 20 år, sier han.

Nesvik sier han ikke har konkrete planer om ny jobb.

– Jeg håper der er noen der ute som har bruk for min kompetanse, sier han og understreker at han er supermotivert for å gjøre en god jobb det siste året som stortingsrepresentant.

– Tro det eller ei, jeg gleder meg til å gå løs på budsjettforhandlingene.

Lang politisk karriere

Nesvik ble innvalgt på Stortinget fra Møre og Romsdal i 1997.  Da Frp i 2013 gikk inn i regjering, ble Nesvik parlamentarisk leder.

I sine første perioder på Stortinget hadde Nesvik helsepolitikk som sitt hovedområde. Som stortingsrepresentant har han vært leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, nestleder i næringskomiteen, tatt sjefskurset ved Forsvarets Høyskole, vært delegat i FN to ganger og ble nylig gjenvalgt som parlamentarisk leder for Stortingsgruppa.

Fra 1987 til 2009 var han medlem av Ålesund bystyre, fram til 1997 også av formannskapet.

Lokalt har Nesvik også vært leder av Havnerådet, samt en rekke komiteer. I tillegg har han vært leder av Ålesund Frp og FpU.

Overrasket mange

– Gir han seg i politikken? Det var veldig overraskende. Han snakket om det tidlig i perioden, men så kom han jo tilbake og fortsatte. Nei, dette synes jeg var veldig overraskende og totalt ukjent for meg, sier Geir Stenseth, gruppeleder for Ålesund Frp.

Han beskriver Nesvik som en bauta gjennom sine over 25 år i politikken.

– Nesvik er en mann som virkelig har jobbet for Møre og Romsdal, i særdeleshet Ålesund og omegn. Han har vært vår kontakt sentralt, også har han vært mye hjemme og bodd her. Det er derfor han har kommet så langt som han har, og det var ikke tvil om førsteplassen.