– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon til fast plass på listen. Det er helt opp til nominasjonskomiteen og Møre og Romsdal Frp hvor de ønsker å plassere meg, sier Listhaug.

Les også: Harald Tom Nesvik gir seg i politikken

Landbruksminister Jon Georg Dale bruker mange av de samme formuleringene.

– Dette er det nominasjonskomiteen som skal avgjøre, men jeg håper for egen del at jeg får en av de plassene som blir sett på som en sikker plass, sier Dale.

De sikre plassene det her er snakk om er første og andreplassen. Det vil komme som en svært stor overraskelse om komiteen nå ikke setter Listhaug på førsteplass og Dale på andreplass.

Det kan derimot bli kamp om tredjeplassen. Oskar Grimstad, som nå sitter på Stortinget, og Frank Sve, som lenge har signalisert at han har hatt ambisjoner om å komme på Stortinget, valgte å trekke sin kandidatur da det ble kjent at  Sylvi Listhaug ønsket å stå på lista i hjemfylke. Spørsmålet er hva de to gjør når Nesvik nå trekker seg.

– Harald Tom har gjort en eventyrlig innsats på Stortinget. Det er synd for Frp at han nå velger å ikke ta gjenvalg, men jeg mener vi har mannskap nok til å kunne stable på beina en god liste, sier Dale.

Også Listhaug skryter av Nesvik.

– Jeg synes det er trist at Harald Tom gir seg. Han har gjort en fantastisk jobb for Møre og Romsdal i snart 20 år på Stortinget, sier Listhaug.