Sve har sagt nei til å stå på stortingslista til partiet i fire perioder. Nå sier han ja om han blir spurt.

– Jeg har tidligere sagt nei til å stå på stortingslista i fire perioder, og har vært dønn lojal mot partiet sine gode kandidater fra Møre og Romsdal. Jeg føler at det nå er min tur og har varslet nominasjonskomiteen om at jeg ønsker en sikker plass på lista. Jeg er ikke interessert i tredjeplassen, sier Sve til smp.no.

Viket plassen for Nesvik

Han viser til at han i brevet til nominasjonskomiteen trakk seg fra lista fordi Harald Tom Nesvik den gang sa ja til en ny periode på Stortinget. I brevet skriver også Sve at dersom Nesvik skulle ombestemme seg, er han å regne som kandidat.

– Dette har ikke noe med at Sylvi Listhaug eller Jon Georg Dale ønsker å stå på lista. Jeg trakk meg fordi Nesvik i første runde ønsket fire nye år, presiserer Sve.

Han understreker at det nå er opp til nominasjonskomiteen og fylkeslaget å avgjøre hvordan lista til slutt blir.

– Jeg er sikker på at dette klarer nominasjonskomiteen å få til. At komiteen har mange kandidater å velge mellom viser hvor sterkt vi står her i fylket. Jeg er sikker på at vi skal få dette til på en ryddig og skikkelig måte, sier Sve.

Les også: Harald Tom Nesvik gir seg i politikken

Les også: Sve trakk seg fra nominasjonskampen i Frp

To statsråder

Sve er fylkesleder for partiet, men det er nominasjonsleder Stig Rune Andreassen fra Sunndal som leder prosessen.

– Slik listeforslaget står nå har vi en lokal representant som bor i fylket øverst på lista, så har vi to statsråder på de neste plassene, minner Sve om.

Og hvis Fremskrittspartiet fortsetter i regjering, vil fortsatt både 3. og 4. plassen være interessante plasseringer med mulighet for lengre varaperioder på Stortinget.

Sve skryter voldsomt av innsatsen Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad har lagt ned for Møre og Romsdal som fylke.

– De to har aldri glemt hvem som valgte de inn og hvor de bor hen. Det har vært tradisjon i Møre og Romsdal Frp å ha slike kandidater som kan fronte fylket, og der stiller jeg relativt sterkt etter mange år i fylkestinget, lokalpolitikken og posisjonen jeg har nå, sier Sve.

Grimstad vurderer comeback

Oskar Grimstad fra Hareid er en annen kandidat som kan melde seg på i kampen om listeplassering. Veteranen opplyste tidligere i høst at han ikke ville stå i vegen verken for Listhaug og Dale, og ville ta til takke med «hedersplassen» nederst på lista.

Mandag opplyser imidlertid Grimstad til smp.no at han er blitt kontaktet av flere lokallag som har bedt ham stille: – Men vi er nødt til å tenke på helheten i partiet, og påpeker at han fortsatt ikke ønsker å utfordre de to statsrådene.

Grimstad forteller at han først vil høre hva man tenker om listeplassering, før han gir noe endelig svar.

61-åringen har sittet i energikomiteen på Stortinget den siste perioden og har vært fylkesleder og medlem i partiets sentralstyre i en årrekke.

Dette er det første listeforslaget for Møre og Romsdal Frp, som ble offentliggjort i slutten av august.

1Harald Tom NesvikÅlesund1966
2Sylvi ListhaugØrskog1977
3Jon Georg DaleVolda1984
4Margareth Hoff BergMolde1961
5Jan Steinar E JohansenAverøy1972
6Silje Kristin SjåholmGiske1998
7Geir NordliKristiansund1962
8Cine Finstad AustnesHaram1967
9Knut FløloVestnes1949
10Ina GiskeGiske1973
11Anbjørn S FrislidØrsta1996
12Gunnhild MeringdalMolde1964
13Svein HarsjøenHaram1965
14Sindre PedersenMolde1979
15Terje UnhjemÅlesund1965