Slik ser stemningen ut til å være i Møre og Romsdal Frp.

Sunnmørsposten har snakket med en rekke lokallagsleder i partiet. Alle er overrasket over at Harald Tom Nesvik trakk seg fra lista, de er temmelig sikre på at Listhaug får førsteplassen og mange peker på Frank Sve som en reell utfordrer til Jon Georg Dale i kampen om andreplassen på lista.

– Sylvi Listhaug vet vi er en stemmesanker. Frank Sve var den som fikk flest personstemmer under fylkestingsvalget, påpeker leder i nominasjonskomiteen, Stig Rune Andreassen.

Ledig plass

Han avviser at dette er signaler om at nominasjonskomiteen kan komme til å gå inn for Sve på andreplass og Dale på tredje.

– Du får ikke meg til å si noe som helst om hvem vi kommer til å foreslå på de forskjellige plassene, sier Andreassen.

Nemnda hadde møte tirsdag. Nominasjonen går nå inn i sin andre runde. Lista som nå sendes ut til lokallagene er identisk med den som ble sendt ut i første runde, bortsett fra at Nesviks navn er borte fra førsteplassen.

– Plassen som nummer en på lista vil stå tom, sier Andreassen.

Peker på Sve

Leder i Molde Frp, Sindre Pedersen, er av dem som mener Sve må høyt på lista.

– Frank er dyktig nok til å fylle en sikker plass. Han har stor tyngde og personlig mener jeg det er vanskelig å ikke sette han på en av de første plassene, sier Pedersen.

Også leder i Ulstein Frp, Alf Johan Antonsen, er positiv til Sve.

– Vi har ennå ikke diskutert dette i styret, men for egen del tror jeg at det blir Sylvi på topp. Hvem som blir på andre og tredjeplass av Sve og Dale tør jeg ikke si noe om nå, sier Antonsen.

Leder i Ålesund Frp, Øyvind Ness Eikås, er helt avvisende til å diskutere nominasjonsprosessen offentlig. Han mener nominasjon er en sak kun for interne organ i partiet.

– Nå må nominasjonsnemnda få gjøre sin jobb. Vi har tradisjon for at denne typen prosesser tar vi innad i partiet og ikke i media. Jeg har ingen mening om hvordan fordelingen på lista blir, sier Eikås.

<strong>Størst:</strong> Ålesund Frp er største lokallag i fylket. Her leder Øyvind Ness Eikås.