Vil ha klatrefelt i Skjonghelleren

Skjonghelleren er unik til klatring, ifølge Klatreklubben Ålesund. Men helleren er fredet, og fylkeskonservatoren vil ikke tilrå etablering av klatreløype. Nå avgjør Riksantikvaren.

SKJONGHELLEREN: Asgeir Bakken Rognstad i Klatreklubben Ålesund håper at klatrere i regionen skal få et etterlengtet tilskudd til klatreruter ved etablering av klatrerute i ytre del av Skjonghelleren på Valderøya. Visuelt vil små bolter i fjellveggen ha svært liten betydning, mener han. 

Nyheter

– Skjonghelleren er veldig interessant og unik for klatring, med potensial for å etablere utfordrende klatreruter. Den skiller seg ut med et overheng som gir morsom og vanskelig klatring. Vi har ingen tilsvarende muligheter fra før. Da må vi dra til Molde og Romsdalsregionen, sier Asgeir Bakken Rognstad i Klatreklubben Ålesund til Sunnmørsposten.