Frank Sve på topp og partiprinsesse Sylvi Listhaug på andreplass. Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp har lykkes med å sette seg selv på den rikspolitiske agendaen. Nyheten ble møtt med hoderysting rundt kafebordene i Stortingsrestauranten.

At Listhaug i utgangspunktet ble plassert bak parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik ble forstått, men at hun ikke får førsteplassen når Nesvik trekker seg, blir sett på som mildt sagt overraskende.

– Andreplassen på lista er kampplassen. Vi har en gruppe nye velgere som har kommet til partiet som følge av Sylvi. De skal vi ha tak i og derfor bør vi ha Sylvi på andreplassen. Slik tenker jeg, sier Stenseth.

Bakgrunn: Foreslår Frank Sve på topp

Uenighet

Han er ikke alene om løfte fram Frank Sve. Leder i Haram Frp og politisk nestleder i fylkeslaget, Svein Harsjøen, er også positiv til Sve på topp.

– For meg høres dette ut som et svært godt forslag. Mitt inntrykk er at Frank Sve står veldig sterkt rundt i lokallagene. Med de tre navnene vi nå har på topp blir dette en svært godt liste for Møre og Romsdal, sier Harsjøen.

Men ikke alle er enige om det. I Volda Frp lover de kamp for å sikre deres egen Jon Georg Dale en av de første plassene.

– Vi mente at det naturlig var at nominasjonskomiteen sendte ut en liste der førsteplassen stod åpen etter at Nesvik trakk seg. Så ser vi at det har skjedd ting under nominasjonsmøtet. Jeg synes det er litt eiendommelig at det skjer ting i et møte. Det er spesielt, sier gruppeleder for Frp i Volda kommunestyre, Odd. A. Folkestad.

Han vil ha Jon Georg dale på andreplassen på lista.

– Jeg mener at de som stod på andre og tredjeplass burde vært flyttet et hakk opp begge to. Jeg ønsker Sylvi på førsteplass og Jon Georg på andreplass, sier Folkestad.

Gode kandidater

Tidligere ordfører i Ørsta, Hans Olav Myklebust, tror ikke rekkefølgen på de tre på topp blir stående slik nominasjonskomiteen har foreslått. Foto: Knut Arne Aarset

Tidligere ordfører i Ørsta, Hans Olav Myklebust, er mer forsiktig. Men er ikke enig i rangeringen av lista slik nominasjonskomiteen har satt den opp.

– De er gode kandidater alle tre, men det er ikke sikkert at rekkefølgen blir slik den nå er satt opp, sier Myklebust.

Avtroppende listetopp og parlamentarisk leder, Harald Tom Nesvik, vil ikke blande seg inn i den nominasjonsstriden som er under oppseiling i partiet.

– Jeg har sagt tydelig fra om at jeg ikke skal bli mannen i hornet på veggen. Dette er gode kandidater alle sammen, så får det bli opp til lokallagene og nominasjonsmøtet å avgjøre hvordan lista tilslutt blir seende ut, sier Nesvik.

Hans Olav Myklebust, tidligere ordfører i Ørsta. Foto: Knut Arne Aarset