Stortingsvalgliste for Møre og Romsdal Frp

Foreslår Frank Sve på topp

En enstemmig nominasjonskomité vil ha Frank Sve som listetopp for Fremskrittspartiet til valget neste år. Komiteen snudde etter å ha hatt Sve til intervju.

Frank Sve (t.v.) tok innersvingen på Frp-statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale, og ble av nominasjonskomiteen nominert på topp på Frp-lista.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Beslutningen kom svært overraskende på sentrale personer i partiet. Planen da nominasjonskomiteen samlet seg til møte i går ettermiddag var å sende ut en liste uten et navn på toppen, etter at Harald Tom Nesvik overraskende trakk seg fra lista. Men under selve møtet skjedde det noe. Det bekrefter leder av nominasjonskomiteen Stig Rune Andreassen.

– Det er riktig at planen var å sende ut samme liste som sist, men at vi tok bort navnet til Nesvik slik at førsteplassen sto tom. Men under møtet ble en enstemmig komité enig om at vi ønsket å sende ut en liste med forhåndsnominerte kandidater og at vi ville foreslå Sve på førsteplassen, sier Andreassen.

Tirsdag skrev Sunnmørsposten at Sylvi Listhaug lå an til å toppe Frp-lista i fylket.

Frank Sve mener det er hans tur nå

På sin egen Facebook-side uttaler Frank Sve onsdag at det nå er «hans tur».

«Etter å ha vore med på det meste i lokal og fylkespolitikken samt vore med og bygd opp fylkespartiet som fylkesleiar i mange år, følte eg nok at det no var litt " min tur" til å bli nominert til Stortinget, så i dag vart eg glad», skriver han.

Sve takker nominasjonskomiteen, lokallagene og alle andre som har foreslått og støttet ham i denne prosessen.

Intervjuet Frank Sve i går

I Frp er det tradisjon for at alle toppkandidater må inn til intervju med nominasjonskomiteen. Intervjuet med Sve skjedde rett i forkant av gårsdagens møtet i komiteen. Det som kom fra under intervjuet gjorde at de valgte å sette Sve på topp, bekrefter Andreassen.

– Alle toppkandidater har vært inne til intervju. Frank hadde vi inne i går. Alle som er inne blir vurdert etter intervjuet.

– Så det Sve sa under intervjuet hadde betydning i forhold til at komiteen under møtet bestemte seg for å sette han på førsteplass?

– Det hadde betydning ja, sier Andreassen.

Tror dette blir vedtatt

Han føler seg rimelig sikker på at den listen nominasjonskomiteen nå har sendt ut speiler det som er oppfatning rundt i partiets lokallag i fylket.

– Vi tror at det forslaget vi nå har sendt ut vil bli vedtatt på nominasjonsmøtet. Vi føler oss ganske sikre på at rekkefølge for toppkandidatene er slik nominasjonsmøte ønsker det, sier Andreassen.

Han påpeker at Sve står sterkt blant lokallagene i hele fylket.

– Frank får gode tilbakemeldinger fra lokallag over hele fylket. Han er også en stemmesanker på Nordmøre og i Romsdalen. Han har gjennom fylkespolitikken markert som en talsmann for mange viktige samferdselsprosjekt på Nordmøre, sier Andreassen.

Dale har høyere ambisjoner

Jon Georg Dale ble orientert i dag tidlig orientert av nominasjonskomiteen at de vil sette har på tredjeplassen på lista.

– Jeg har i utgangspunktet ambisjoner om å stå så høyt som mulig. Jeg respekterer selvfølgelig nominasjonskomiteen beslutning, så blir det nå opp til lokallagene rundt i fylket å komme sin innspill før nominasjonsmøtet tar den endelige beslutningen, sier Dale til smp.no