Stor pågang av bøssebærere til TV-aksjonen

Årets TV-aksjon håper på full dekning av bøssebærere, men mangler fremdeles frivillige noen steder. Kronprinsesse Mette-Marit håper hun får mulighet til å gå i år.

Kronprinsesse Mette-Marit og Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) møtte onsdag skoleelever fra Tøyen og Hval skole før årets TV-aksjon.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nyheter

TV-aksjonen søndag 23. oktober går denne gangen til inntekt for Røde Kors' arbeid for mennesker rammet av krig og konflikt. Rundt 100.000 bøssebærere må til for å nå alle husstander i landet.

– Det største tilsiget av frivillige er disse to siste ukene før aksjonen. De to foregående årene fikk vi full dekning uka før, og det mener vi er oppnåelig i år også, sier kommunikasjonsansvarlig for TV-aksjonen Maren Thorsen Bleskestad til NTB.

Under et kickoff-arrangement i Oslo onsdag ble det klart at det flere steder er venteliste for å få gå med bøsse denne gangen. Kronprinsesse Mette-Marit er sammen med dronning Sonja høy beskytter for årets aksjon:

– Jeg har gått med bøsse siden jeg var liten. Jeg håper jeg får til å være med i år også, sier hun.

I et stadig mer kontantfritt samfunn opplever TV-aksjonen at folk har sedler og mynter klart.

– Mer enn 50 prosent av inntektene til TV-aksjonen legges fremdeles på bøsser. Jeg tror folk, kanskje særlig barn, syns det er litt stas med en tung bøsse, sier Thorsen Bleskestad. (©NTB)