Mette Hanekamhaug om nominasjon i Møre og Romsdal:

Frykter Frp-topper vrakes

Mette Hanekamhaug er overrasket over at fylkeslaget plasserer Frank Sve på toppen av stortingslista.

Frp-makt: Parlamentariske leder Harald Tom Nesvik, innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug og landbruksminister Jon Georg Dale. Det er mye sunnmørsmakt på toppen av Frp i øyeblikket, men Mette Hanekamhaug frykter dette vil endre seg.   Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Mette Hanekamhaug er tidligere stortingsrepresentant for Frp.  Foto: June R. Johansen

Nyheter

- Jeg synes Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale har gjort en fantastisk god jobb som statsråder. De har virkelig bevist at de har evned og vilje til å styre dette landet. Da synes jeg det er trist at Møre og Romsdal ser ut til å ikke verdsette dette, sier Mette Hanekamhaug til Dagens Næringsliv.

Mette Hanekamhaug er 1.vararepresentant til Stortinget for Møre og Romsdal Frp. Hun har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg.

Nå ber hun fylkeslaget tenke seg om og huske på at både Listhaug og Dale er gode kandidater til ledelsen i Frp og at partiets nestledere vil være ute av Stortinget neste år, skriver avisa.

- Jeg er overrasket over at Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale ikke er innstilt som toppkandidater, sier hun.

Leder av nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp, Stig Rune Andreassen, har ingen planer om å endre listeforslaget.

- Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på våre prioriteringer. Da Nesvik trakk seg, fant vi ut at Frank Sve ville trekke like mange, kanskje flere velgere, sier Stig Rune Andreassen til DN.


– En bunnsolid liste

– Dette er en bunnsolid liste. Jeg er veldig glad og takknemlig for at nominasjonskomiteen ønsker meg på førsteplass, sier Frank Sve.Frank Sve:

Utfordrer Sylvi om førsteplassen

Frank Sve utfordrer Sylvi Listhaug om førsteplassen på Frp lista til valget neste år.