Polaris-sjef Koch med 3,7 mill. i inntekt:

Kraftige kutt i mediene – dette tjener toppene

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media står oppført med en inntekt på 3,7 millioner for 2015. Koch har en formue på 7,6 mill.

Polaris-sjef Per Axel Koch. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.  

Nyheter

Mediekonsernet, som blant annet eier Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke, vedtok i august såkalte resultatforbedrende tiltak på 300 millioner kroner. 120-150 millioner av disse skal ha effekt allerede i 2017.

Norske medier kutter for over to milliarder kroner

Oslo (NTB): Den norske mediebransjen har gjennomført kutt for over én milliard de siste to årene. De neste årene planlegges det kutt på ytterligere én milliard.


Sunnmørsposten må spare opp til 21 millioner kroner innen 2020. Halvparten av dette må tas allerede i året som kommer.

Kraftige kutt i avisene i nordvest

Polaris media har vedtatt store kostnadskutt og nedbemanning.


En vesentlig del av resultatforbedringen vil komme som nedbemanning, opplyser selskapet i en børsmelding.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media står oppført med en inntekt på 3,7 millioner for 2015. Koch har en formue på 7,6 mill. Året før hadde han 3,9 mill. i inntekt og 10 mill. i formue.

Bonus til sjefene i kuttrammede mediekonsern

Oslo (NTB): Samtidig som mediekonsernene Polaris og Amedia må kutte millioner og et stort antall ansatte, får sjefene utbetalt bonus eller ekstralønn i år.


De fleste journalistene i Sunnmørsposten står oppført med en inntekt på under 600.000 kroner.

Sunnmørsposten:

Må spare 21 millioner kroner

Sunnmørsposten må spare opp til 21 millioner kroner innen 2020. Halvparten av dette må tas allerede i året som kommer.


Tidligere i år kom nyheten om at Polaris-sjef Koch også får utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år. Dette blir utbetalt som «prestasjonsbasert lønn» og gjelder for 2015. I Amedia har konsernsjef Are Stokstad fått en ekstralønn på 802.500 kroner i år, opplyser konsernet.

Ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten har en inntekt 1,3 mill. i skattelistene for 2015. Redaktør i Romsdals Budstikke, Ole Bjørner Loe Welde, har en inntekt på i overkant av 1 million kroner. Styret i Romsdals Budstikke sliper også spareknivene, skrev avisa i september. Det skal kuttes 5-6 årsverk innen 2017 og 8-10 årsverk totalt innen tre år.