Etterlyser kreative gründere:

Trenger du startstipend på 100.000?

Møre og Romsdal fylkeskommune lyser ut inntil fire startstipend á 100.000 kroner til personer med kreativ fagbakgrunn og som vil starte eller vidareutvikle bedrift i Møre og Romsdal.

Carina Stokke og Angela Hagen er rådgivere i Møre og Romsdal fylke.  Foto: Privat

Nyheter

Hvis du er mellom 20 og 39 år, er folkeregistrert i Møre og Romsdal, og har ambisjon om å starte eller videreutvikle ei bedrift i Møre og Romsdal, så kan dette være noe for deg. Men du må minimun ha fagutdanning i ett av de kreative faga (trykte medium, kulturarv, annonse og reklame, arkitektur, musikk, kunstnarleg verksemd, film, foto, spel, design, tv og radio).

- Dette er ett av tiltakene i ei større satsing inn mot kreative næringer fra fylket sin side, sier rådgiver Angela Hagen i Møre og Romsdal fylke.

Det er tredje året fylket lyser ut stipend.

- Vi håper på mange søkere, sier Angela Hagen, som sammen med kollega Carina Stokke er ansvarlig for stipendkonkurransen.

Det blir lagt vekt på forretningspotensiale når vinnerne skal kåres.

- Startsipend kan være aktuelt for personer som er helt i startfasen eller enkeltmannsforetak/bedrifter som ikke har kommet ordentlig i gang innen disse bransjene, sier de.

Møre og Romsdal fylkeskommune tilbyr gratis Hoppid-kurs og/eller kurs i forretningsplanlegging for alle vinnerne.

Les mer om stipendet og søknadsprosess her

Gratis kontorplass

Sunnmørsposten bidrar med gratis kontorplass i inntil ett år for en av stipendvinnerne med ideer som er relevant i en mediebedrift.

- Det kan være kommersielle ideer innen reklame og events, eller medieteknologi som animasjon, VR, applikasjonsutvikling, film, spillteknologi, audioproduksjon eller lignende, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten.

Alle søkere inviteres til pitchekonkurranse i Ålesund 14. november, og en innovasjonsfestival på Terminalen 15. november hvor vinnerne skal kåres.

Søknadsfristen er allerede 21. oktober.