– Helt fenomenal!

Petter Ludvig Fladmark er i full gang i apparatene ved Dam 2 på byfjellet.

– Jeg går mye på på Aksla, og dette er et flott tilskudd, forteller den spreke pensjonisten.

Supplement

I et annet apparat er Sissel Dahl i sving. Også hun synes at en runde i de 11 apparatene er et fint supplement til den daglige turen på Aksla.

– Eldstemann som holdt på her i dag var 92 år, forteller Svein Vinje i Aksla Vel. For som vanlig er det denne gjengen som har hatt mer enn en finger med i spillet når det skjer ting på Aksla.

Samarbeid

Treningsparken er først og fremst et samarbeidsprosjekt mellom virksomhet for veg, anlegg og park i Ålesund kommune og velforeninga. Virkelig fart i planene ble det da Kreftforeningen støttet prosjektet med 100.000 kroner.

Kommunen har bidratt med kulturmidler, og Aksla Vel har sørget for resten av egenkapitalen som er gitt av Rieberfondene i Bergen og Odd Fellow-logenes humanitære fond.

Åpning til våren

Men den praktiske jobben er det Aksla Vel som har stått for, og karene er også strålende fornøyde med at folk allerede har tatt anlegget i bruk.

– Den offisielle åpninga tar vi ikke før til våren, forteller Svein Vinje. Parken kan som sagt brukes nå, men det står igjen noe arbeid med underlaget. Nå skal det sette seg i løpet av vinteren, og så blir det lagt på godkjent gummiunderlag til våren.

Det er nemlig klare regler for hvordan et slikt anlegg skal være. Underlaget er omtrent som under dissene i en barnehage. Under prosjekteringa var det en smule diskusjon om hvor nødvendig dette var. På nettsidene til kommunen skryter fagleder for idrett og friluftsliv, Jens Arne Gjørsvik, av innsatsen til velforeninga. «En flott, hyggelig og arbeidsom gjeng som også vet å fremme sine synspunkter», sier han. Vi aner vel noen diskusjoner mellom linjene der.

Apparatene er utstyrte med detaljerte instruksjoner om bruken, men karene i Aksla Vel sier at de skal forsøke å få lys levende instruktører til å være på plass i parken med jevne mellomrom.

Noen av karene i Aksla Vel som har sørget for aktivitetsparken. F.v. Elling Wiik, Asbjørn Hansen, Finn Knudsen, Finn Lausund, Svein Vinje og Bjørn Valderhaug. Foto: Staale Wattø