– Vi ødelegger for hverandre

Det tok full fyr i regiondebatten under avslutningen av fylkestinget.  – Vi er i ferd med å gjøre oss selv til vår verste fiende, tordnet fylkesvaraordfører Gunn- Berit Gjerde.

Mette Belden fra Nordmørslista, Gunn Berit Gjerde fra Venstre og Sunnmørslistas Randi Asbjørnsen tørnet sammen i regiondebatt under fylkestinget. Etter var stemningen god igjen.  Foto: Geir H. Strand

Nyheter

– Jeg treffer jevnlig sentrale folk i KS og andre fora. Det var i ferd med å bli akseptert at Møre og Romsdal kunne fortsette som eget fylke. Men slik vi holder på er i vi i ferd med å ødelegge det. Ryker fylket kan vi takke oss selv, fastslo en engasjert Gjerde.

Det var Sunnmørslistas Randi Asbjørnsen som under avslutning av fylkestinget kom med klar kritikk av hvordan fylkesordfører Jon Aasen hadde håndtert de pålagte nabosamtalene med nabofylkene. Hun fikk følge av Nordmørslistas Mette Belden. At den store regiondebatten egentlig skal foregå under fylkestinget i desember spilte ingen rolle.

– Vi fra Nordmørslista mener Sunnmørslista har levert inn en god og relevant interpellasjon, påpekte Belden.

 Da tok det full fyr.

– Hva har Nordmøre å hente på å gå inn en en stor trøndelags-region. Hva har Sunnmøre å hente på å knytte seg til Bergen. Skjer det er det åpenbart at Ålesund som regionsenter vil bli svekket, mente Gjerde.

– Slik vi holde på oppnår vi bare å ødelegge for hverandre, var beskjeden fra Gjerde.

Frps Frank Sve klarte heller ikke bli sittende rolig.

– At vi skal ha noe å tjene på å knytte oss til Trondheim eller Bergen, forstå det den som kan. Jeg hører folk snakke om hva de tror de kan oppnå. Nå må folk holde seg til fakta og slutte med tåkepratet, var beskjeden fra Sve.

Runar Vestheim fra Nordmørslista lovet at engasjementet ikke ville bli mindre i tiden fram mot desember.

– Jeg skal ikke dra den så langt i dag. Det skal jeg gjøre i desember. Jeg føler at vi som har enn annen mening blir mistenkt for å drive med følelser, mens den andre siden sier de sitter med fakta. Slik er det ikke. Nordmørslista mener Nordmøre er tjent med å bli med i en stor trøndelagsregion, fatslo Vestheim.