Vant pris for kritisk søkelys på barnevernet

NRK stakk av med samtlige prisaer under Hauststormen i Bergen lørdag kveld.

Distriktsredaktør i NRK, Terje Gilleshammer, mottok prisen for beste nyhetssak på vegne av Bård Siem.  Foto: Alf Vidar Snæland

Nyheter

Bård Siem og NRK ble hedret med tittelen Årets nyhetssak for Sogn og Fjordane for å tørre å sette et kritisk søkelys på barnevernet i Naustdal som tok vekk fem barn fra foreldrene.

- Årets pressepris for beste nyhetssak i Sogn og Fjordane går til en sak som er svært viktig for dem den gjelder, men den betyr også mye for Norge. Dette er et vanskelig felt å skrive om, og mange journalister våger seg ikke inn i det, heter det i juryens begrunnelse.

Villmannen på Skåla

Årets Fotopris gikk til Odd Helge Brugrand for reportasjen om Villmannen på Skåla. Juryens begrunnelse var følgende:

"Villmannen på Skåla er ei mektig og spennende fotoreportasje. Kulissane som omgir Skåratårnet, og dei spesielle arbeidsvilkåra, er utnyttet på en god måte. Kontrasten mellom den dramatiske naturen og de varme menneskeportrettene gir oss en eksotisk opplevelse".

Andre priser

Beste reportasje var det Tone Merete Lillesvangstu i NRK som hadde skrevet. Artikkelen handlet om det gamle sanatoriet på Harastølen i Lyster.

Videoprisen gikk til fotograf Aene Stubhaug for "Klart eg kan"-episoden om Nora.

Lokalavisa Sogn avis fikk og hederlig omtale for å ha oppdaget uro og ei mulig politisk tabbe som førte til at politikerne måtte rydde opp.

Prisene ble delt ut av Sogn og Fjordane journalistlag.