Fylkesordfører Jon Aasen var invitert til Stortinget for å fortelle om samferdselsbehovene fylket har.

– Det fikk jeg aldri høre om. Invitasjonen fra Stortinget kom aldri fram til meg, sier Aasen.

Dermed ble det høring i Transportkomiteen om statsbudsjettet neste år uten at noen fra Møre og Romsdal fylkeskommune la på bordet fylket sine behov for penger til veger, ferjer og andre samferdselstiltak.

– Det var litt ensomt, sier Høyres Helge Orten. Han sitter i Stortingets transportkomité. Denne uka hadde de høringer om neste års samferdselsbudsjett. 15 fylkesordførere sto klare, men ingen fra Møre og Romsdal.

Fast øvelse

Høringer om statsbudsjettet er en fast øvelse hver høst. Interesseorganisasjoner, fagforbud, kommuner og fylkeskommuner er fast gjenganger i disse høringene. Det er denne muligheten de får til å direkte påvirke representantene i de ulike fagkomiteen på Stortinget før budsjettet bankes gjennom.

I Møre og Romsdal er det ikke minst finansieringen av ferjedriften som har skapt vedvarende hodebry. Her hadde de en mulighet til legge ferjeproblemene på bordet for Transportkomiteen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vestlandsrådet var heller ikke til stede. Det førte til at det var veldig få som snakket på vegne av kysten, og veldig mange som snakket om togsatsing på Østlandet, påpeker Orten.

– Jeg må bare innrømme at invitasjonen om å delta i denne høringen har jeg ikke registrert. Men vi har ganske nylig hatt møter med Transportkomiteen der vi har vært veldig tydelig på hvilke utfordringer vi har blant annet med finansieringen av ferjedriften, påpeker Aasen.