Hun leder kultur- og oppvekstutvalget i fylkeskommunen og fikk ansvaret for likestillingsprisen etter at likestillingsutvalget ble lagt ned.

– Det er kanskje et tegn i tiden. Vi er et fylke med store likestillingsutfordringer, men vi klarte ikke få inn forslag på kandidater, påpeker Krogsæter.

Hun innrømmer det var spesielt å velge ikke dele ut prisen.

– Jeg tror alle kjente på en rar følelse. Men personlig mener jeg det var riktig å ikke del den ut. Vi it utvalget kunne selv ha plukket ut en kandidat, men jeg mener det ville blitt feil så lenge det ikke kom inn et eneste forslag.

Prisen vart annonsert i de tre største avisene i fylket. Fristen for å sende inn forslag var 16. september.

– Jeg håper dette bidrar til at prisen ikke blir tatt for gitt. Personlig vet jeg om mange tiltak som kanskje hadde fortjent prisen, sier Krogsæter.

Symptom

Fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde tolker det som et symptom på at det er for få som engasjerer seg i likestilling.

– Jeg synes det er trist at ingen ser noen som har gjort seg fortjent til det, seier Gjerde.

– Hva tenker du dette er et symptom på?

– Det kan være et symptom på to ting. Det kan være for få som engasjerer seg i likestilling, og da tenker jeg likestilling i hele bredden. Og det kan være at det ikke blir lagt merke til de som gjør det.

– Hvorfor har ikke dere som politikere selv forslag å komme med?

– Jeg kan umiddelbart komme på tre-fire som jeg synes hadde fortjent prisen. Men jeg mener forslag til priser som vi politikere deler ut skal komme fra grasrota, seier Gjerde.

Nytt forsøk

Marit Nerås Krogsæter lover at det blir gjort et nytt forsøk på å dele ut likestillingsprisen neste år.

– Vi gjør et nytt forsøk i 2017. Møre og Romsdal har et godt utgangspunkt for spennende og viktige likestillingsprosjekt, men vi er avhengig av at disse kommer fram i lyset for å kunne gjøre noe med mange av de utfordringene vi har innenfor likestilling, avslutter Krogsæter.