Gasslekkasje på Ormen Lange - fire personer er eksponert

Nødetatene har rykket ut til en gasslekkasje på Ormen Lange-anlegget på Aukra.

Prosseseringsanlegget Ormen Lange ble bygget i 2006.  Foto: Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ormen Lange
  • Selve gassfeltet Ormen Lange ble funnet i 1997 og er det nest største som er påvist og satt i drift på den norske kontinentalsokkelen. Det ligger om lag 140 kilometer nordvest for Kristiansund.
  • Gassrørledningen Langeled går helt fra Aukra til England og strekker seg over 1.200 kilometer, og er dermed verdens nest lengste gassrørledning til havs. Ledningen forsyner England med naturgass fra både Ormen Lange og Trollfeltet.
  • Kilde: NTB
Nyheter

– Fire personer var involvert. Tre av dem var inne i bygget der lekkasjen skjedde, mens den fjerde entret bygget like etter. Alle har fått oppfølging av helsevesenet. Tre av dem er sjekket ut, mens én ble sendt til sykehuset i Molde for ytterligere undersøkelser, opplyser kommunikasjonssjef Kitty Eide i Shell Norge til NTB.

Lekkasjen skyldtes en feil i en strømfordelingsstasjon på gassprosesseringsanlegget for Ormen Lange-feltet på Nyhavna på øya Gossa. Personen som ble sendt til sykehus, skal ikke være alvorlig skadd.

– Det dreier seg om små mengder gass som kom ut av et koblingsanlegg. Det er ikke snakk om lekkasje av naturgass, presiserer Eide.

Det var politiet i Nordmøre og Romsdal som meldte om en gasslekkasje på Ormen Lange-anlegget på Aukra.

– Foreløpig vet vi lite. Vi vet at det er tre personer som er eksponert for gassen. Disse sjekkes av helsepersonell på stedet. Det virker ikke som om de har store skader, men de er eksponert for en eller annen gass. Hvilken gass vet vi ikke ennå, sa Korstad ved i politiet på Nordmøre og Romsdal til Smp.no like etter at gasslekasjen ble gjort kjent.

Politiet fikk melding om lekkasjen klokka 16.24.