Møre-KrF glad for nei til Frp

Tore Johan Øvstebø er glad Knut Arild Hareide avviser helt et regjeringssamarbeid med Frp

Fylkesleder Tore Johan Øvstebø og Voldas Arild Iversen var fornøyd med KrFs regjeringsvalg.  Foto: Geir Strand

Nyheter

– Jeg er glad Hareide setter en så klar grense mot Frp. Vi har nå diskutert dette i to dager og det er bred enighet om dette vedtaket i landsstyret, sier Øvstebø

Han har sammen med Voldas Arild Iversen vært med på landstyremøtet i KrF. Øvstebø er fylkesleder og varaordfører i Ålesund som følge av et samarbeid med Arbeiderpartiet.

– I fylkespartiet har det vært en klar oppfatning om at vi ikke måtte komme i en posisjon der vi først forhandler med Høyre, for deretter gå direkte til Arbeiderpartiet, påpeker Øvstebø.

Hjertesakene


KrF vil støtte en blå regjering

Det sa Knut Arild Hareide da han talte til KrFs landsstyre lørdag.

Slik vedtaket på KrFs landsmøte er utformet er ikke det en mulighet. Lykkes ikke KrF å komme i en regjering sammen med Høyre og Venstre, vil parti innta en ordinær opposisjonsrolle på Stortinget.

– Det vedtaket vi har fattet her er helt i tråd med vedtaket i vårt fylkesstyre, sier Øvstebø.

Som mener det gjør det letter for partiet å sikre mandatet fra Møre og Romsdal.

– Jeg tror dette vedtaket gir oss muligheten i valgkampen til å fokusere på det som er KrFs kjernesaker som familie, fattigdom og bistandspolitikken, sier Øvstebø.

 

Grande: – Glad for KrFs valg

Oslo (NTB): Venstre-leder Trine Skei Grande er glad for at KrF i likhet med Venstre vil ha en ny sentrum/Høyre-regjering.

Hareides tale på landsstyremøtet var imøtesett med stor interesse. Et samlet pressekorps var på plass på Royal Christiania hotell i Oslo når Hareide gikk på talerstolen.

Avklaringen var som forventet. Få hadde på forhånd trodd at KrF vil peke på Ap-leder Jonas Gahr Støre som deres statsministerkandidat.

– Vi vil arbeide for en regjering som består av flest mulig av sentrumspartiene og Høyre, fastslo Hareide.

Og gjorde det klart at KrF bør inn i regjering for å sette sitt preg på politikken.

– Våre største seire har vi fått i regjering. Nå er det tid for nye og store seire, sa Hareide.

Men den regjeringen KrF ønsker seg inn i, kan ikke inneholde Fremskrittspartiet.

– De siste årene er det blitt tydelig at vi ikke kan sitte i regjering sammen. Vi er uenige i sak etter sak. Med respekt for de politiske forskjellene er et regjeringssamarbeid ikke aktuelt, sa Hareide.

Han roste statsminister Erna Solberg (H) og sa at «hun forstår de kristne verdiene som preger vårt samfunn».

– Erna kan godt være statsminister, sa Hareide.

Sentrumsparti

Han understreket i sin tale at KrF er et sentrumsparti som kan samarbeide til begge sider.

– Det har historien vist at vi har gjort, sa han og la til at verken borgerlig eller sosialistisk er noen god betegnelse på KrF.

– Vi er et sentrumsparti solid forankret i en ideologi som representerer en tredje vei. Som et sentrumsparti kan vi samarbeide med dem som ikke kolliderer med vår ideologi og vår profil, forutsatt at vi sikrer økt gjennomslag for KrFs politikk, sa Hareide videre.