Død kvinne funnet på parkeringsplass

Politiet mener det trolig ikke er noe kriminelt bak dødsfallet til en kvinne i Ålesund.

Innsatsleder Trond Olsen.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

En kvinne i 20-årene ble funnet død på en parkeringsplass ved Gåseide i Ålesund mandag morgen. Dødsårsaken er ukjent og dødsfallet har status som mistenkelig.

– Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Så langt er det ingenting som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, forteller politioverbetjent Lars Eirik Steinsland til smp.no mandag ettermiddag.

Han påpeker at de må vente på resultatene fra obduksjonsrapporten for å fastslå dødsårsaken.

Funnet av beboere

Politiets innsatsleder Trond Olsen opplyste tidligere mandag at de fikk melding om funnet via AMK-sentralen ved 8.30-tida. Politiet jobbet i morgentimene jobbet på stedet etter at avdøde ble funnet av flere beboere.

Disse ble ivaretatt av sine pårørende og fikk tilbud om hjelp fra kommunens kriseteam.

To krimteknikere undersøkte funnstedet og var ferdige med sine undersøkelser ved 11-tida. Da var også avdøde fraktet vekk fra stedet.

Politiet oppringt

Fire politifolk foretok en rundspørring i området, men ifølge politiet var det ingen i nabolaget som har opplyst at de kjenner avdøde. Det ble også gjort vitneavhør av beboere.

Smp.no er kjent med at politiet fikk flere telefonhenvendelser fra nabolaget i løpet av natta. Politioverbetjent Steinsland bekrefter også dette.

– Det er kommet henvendelser fra beboere om en person som har ringt på flere dører. Vi antar at dette kan ha vært avdøde, sier Steinsland.

Politiet håper den videre etterforskningen vil bidra til å kartlegge kvinnens bevegelser forut for dødsfallet.

Pårørende varslet

Tidlig mandag var politiet kjent med kvinnens identitet og de pårørende ble varslet i løpet av formiddagen.

En nabo forteller til smp.no at det er et trivelig nabolag der alle hilser på alle. Naboen er veldig overraska over at noe sånt skjer der.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside