Avviser Setnesmoen-avtale:

Raser mot Botten

Frps Harald Tom Nesvik er rasende på Aps Else-May Botten. - Hun kan ødelegge det vi jobber for, hevder Nesvik.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik er kraftig irritert på Aps Else- May Botten  Foto: JUNE R. JOHANSEN

Nyheter

Kampen om HV-11 og Setnesmoen er også kampen om hvem som eventuelt får æren for at det består, alternativt skylden for at det legges ned.

Botten sitter i Stortingets næringskomite og har ikke på noe tidspunkt vært inne i de forhandlingene som har pågått den siste uken.

- Botten forsøker selge inn noe hun ikke vet noe som helst om. Jeg er rystet over hva hun kan gå ut med, sier Nesvik, som insisterer på at det ikke finnes noen avtale mellom regjeringen og Arbeiderpartiet som sier at HV-11 skal opprettholdes.

- Det finnes ikke noen avtale. En avtale er ikke klar før alt er på plass, det er det ikke på dette tidspunktet, sier Nesvik.

Aps Else-May Botten mener at Setnesmoen er sikret. Foto: Staale Wattø 

 

Mandag morgen meldte flere medier at Arbeiderpartiet og regjeringspartiene er enige om å bevare HV-11 og Setnesmoen i Rauma. Det bekreftet Else-May Botten (Ap) overfor NRK tidlig mandag, og gjentok dette overfor Sunnmørsposten. NRK har senere korrigert saken og fjernet henvisningen til Botten.

Smp.no har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med Botten for en kommentar på Nesviks utspill.

Partiene har forhandlet i lang tid for å bli enige om Forsvarets langtidsplan, og møttes også på søndag uten å nå enighet. I regjeringens forslag var Setnesmoen og HV-11 foreslått lagt ned. 

Å oppretteholde Setnesmoen et år koster rundt 15 millioner kroner. Dette, sammen med de andre påplusningene til forsvaret Ap ønsker, må det ryddes plass til på budsjettet for neste år. Men Ap er som kjent ikke med i budsjettforhandlingene. Der sitter Venstre og KrF og krever minst en hånd på rattet.

Klokka 13 i dag møtes regjeringspartiene og KrF og Venstre til budsjettforhandlinger, der nettopp disse pengene er temaet.

Smp.no følger møtet og kommer med flere saker utover ettermiddagen.