Nettstedet Journalisten skriver at i helga var første gang distribusjonsselskapet Kvikkas hadde ansvaret for å levere rundt 79.000 lørdagsaviser til avisabonnenter i grisgrendte strøk.

Dette tilsvarer mellom 10 og 15 prosent av lørdagsavisene. Størsteparten står avisene selv for gjennom budnettverket Helthjelm.

Ifølge Journalisten har Kvikkas og Landslaget for lokalaviser (LLA) jobbet for fullt for å få oversikt over hvordan lørdagsombæringen har gått.

Ifølge daglig leder Stig Kleive i Kvikkas har det gått forholdsvis bra å levere avisene, men det har vært telefonstorm mot kundesenteret, og trakassering mot ansatte med utenlandsk opprinnelse.

– Det er viktig at folk som ringer har med seg barneoppdragelsen de fikk som liten når man ringer inn til noen som prøver å gjøre sitt beste. Vi har folk som er blitt målløse av den trakassering. En del av våre underleverandører har bud som ikke er norske eller ikke er født i Norge, men av utenlandsk opprinnelse.

– Vi har blitt møtt med en språkbruk som man antagelig kun brukte i sørlige deler i USA på slutten av 1800-tallet. Det er nesten ikke til å tro. Trakassering på et nivå vi ikke trodde var mulig, sier Kleive til Journalisten.

For øvrig har selskapet et godt samarbeid med avisene, og de ønsker å forbedre seg og å være så fleksible som mulig.