Tidligere har både blekksprut og pingviner blitt brukt til å spå utfallet av fotballkamper og annet.

På Atlanterhavsparken i Ålesund lot akvarist og fôransvarlig Finn Refsnes en av slangene tippe utfallet av presidentvalget.

Slangebesøk fra Oslo og Bergen

Siden høstferien har 16 slanger bodd der, på besøk fra Oslo reptilpark og Akvariet i Bergen. I Ålesund blir de å oppleve for parkens publikum frem til påsketider.

Ved hjelp av to døde mus, og bilder av Donald Trump og Hillary Clinton, fikk en amerikansk kvelerslange utfordringen med å velge blant de to presidentkandidatene.

Den drøyt halvannen meter lange og sorte slangen lot seg ikke be to ganger, da akvaristen la fram to døde mus, én foran hver av kandidatene.

– Denne er nemlig et skikkelig matvrak, får vi vite.

MER OM VALGET: Klart for den endelige avgjørelsen

Passerer Hillary - og rett på Trump

Etter å ha slanget seg litt rundt inne i glassburet, stryker slangen seg sakte bort til Hillary, titter opp på henne - men uten å vise interesse for favorittmaten under bildet.

Så fortsetter den videre mot Trump, tar ham næmere i øyesyn, før den begjærlig sluker måltidet Mr. Trump byr på.

– Der var det ingen tvil, nei. Den gikk rett på Trump,

sier Finn Refsnes - noe overrasket over at slangen strøk forbi Clinton-menyen.

Slangens favoritt Slangen Donald har en klar favoritt. Han svelger helst det Mr. Trump har å by på. Foto: Staale Wattø

– Det er jo litt usikkert hva slangen egentlig har valgt, da. Kanskje den ville ha Trump bort, mens Hillary får være litt i fred? spekulerer akvaristen.

Men ikke lenge etter, oppsøkes Hillary på nytt - der mus nummer to går ned samme veg som Trump-måltidet.

Republikaner-slange?

– Det er mulig den foretrekker Trump, fordi denne slangearten er fra de amerikanske sørstatene?, undrer en av avisas utsendte - også han på jakt etter mulige forklaringer.

Slangen av typen sort indigo har nemlig sin utbredelse i Nord-Amerika, nærmere bestemt sørlige deler av Sør-Carolina, Florida og vestover til Louisiana, Mississippi og Alabama.

I de amerikanske sørstatene står demokratene som kjent vanligvis svakt.

– Det er nok en republikaner dette, ja, flirer Refsnes.

Han kan fortelle at akkurat denne slangen er litt sur og grinete, men aktiv og med god matlyst.

– Ellers er slanger enkle dyr. De er ikke så smarte, og i utgangspunktet døve. De har ikke så godt syn, men er vare for rystelser og bevegelser. Det er det de reagerer på, forklarer Refsnes.

Donald ble dens navn

I vill tilstand spiser slangen skilpadder, andre slanger, øgler, frosker, padder, forskjellige små fugler, egg og små pattedyr. Den er dessuten immun mot den sterke giften til klapperslangen.

- Har denne slangen noe navn?

– Nei, ikke det jeg vet. Men kanskje det blir «Donald» fra nå av, smiler Finn.

Som ikke vet om slangen er en han eller hun, da det er litt vanskelig å se.

Personlig foretrekker Atlanterhavsparkens tobente representant Hillary Clinton som ny president.

Sørstatslangen på Atlanterhavsparken spår utfallet av presidentvalget i USA. Mens slangen gikk for Trump, heier akvarist Finn Refsnes på Hillary Clinton. Foto: Staale Wattø
Den sorte slangen lever vanligvis i sørstatene i USA, og spiser det meste den kommer over. I fangenskap på Atlanterhavsparken i Ålesund er hvite mus, importert fra Sverige, favorittmåltidet dens. Foto: Staale Wattø