Slangen valgte Trump:

Mus er mat for Donald!

På dagen for USA-valget fikk en amerikansk kvelerslange på Atlanterhavsparken velge hvilken presidentkandidat den foretrekker. Det var liten tvil.

Presidentvalg USA Trump vs Clinton

Der var det ingen tvil, nei.

Finn Refsnes

Uenige Sørstatslangen på Atlanterhavsparken spår utfallet av presidentvalget i USA. Mens slangen gikk for Trump, heier akvarist Finn Refsnes på Hillary Clinton.   Foto: Staale Wattø

Mus er mat for Donald Den sorte slangen lever vanligvis i sørstatene i USA, og spiser det meste den kommer over. I fangenskap på Atlanterhavsparken i Ålesund er hvite mus, importert fra Sverige, favorittmåltidet dens.   Foto: Staale Wattø

Fakta

Sort indigosnok

  • Sort indigosnok er en sterk slange som spiser alt den klarer å overmanne, deriblant giftige slanger.
  • Den har høy immunitet mot slangegift slik at den sjelden blir varig skadet hvis den blir bitt når den jakter på giftslanger.
  • Den dreper bytte ved hjelp av sitt sterke bitt, men kan også svelge byttet levende.
  • Sort indigosnok er også selv et byttedyr, og blir blant annet jaktet på av rovfugler, kjøttetende pattedyr og andre slanger.
  • Slangearten lever i det sørlige USA, og i mange typer terreng; blant annet ulike skog- og busklandskap, sanddyne områder og våtlandskap.
  • Kan bli opptil 2,6 meter lang.
  • Spiser gjerne pattedyr, fugler, amfibier og krypdyr.
  • Kilde: Akvariet i Bergen
Nyheter

Tidligere har både blekksprut og pingviner blitt brukt til å spå utfallet av fotballkamper og annet.

På Atlanterhavsparken i Ålesund lot akvarist og fôransvarlig Finn Refsnes en av slangene tippe utfallet av presidentvalget.

Slangebesøk fra Oslo og Bergen

Siden høstferien har 16 slanger bodd der, på besøk fra Oslo reptilpark og Akvariet i Bergen. I Ålesund blir de å oppleve for parkens publikum frem til påsketider.

Ved hjelp av to døde mus, og bilder av Donald Trump og Hillary Clinton, fikk en amerikansk kvelerslange utfordringen med å velge blant de to presidentkandidatene.

Den drøyt halvannen meter lange og sorte slangen lot seg ikke be to ganger, da akvaristen la fram to døde mus, én foran hver av kandidatene.

– Denne er nemlig et skikkelig matvrak, får vi vite.

MER OM VALGET: Klart for den endelige avgjørelsen

Passerer Hillary - og rett på Trump

Etter å ha slanget seg litt rundt inne i glassburet, stryker slangen seg sakte bort til Hillary, titter opp på henne - men uten å vise interesse for favorittmaten under bildet.

Så fortsetter den videre mot Trump, tar ham næmere i øyesyn, før den begjærlig sluker måltidet Mr. Trump byr på.

– Der var det ingen tvil, nei. Den gikk rett på Trump, sier Finn Refsnes - noe overrasket over at slangen strøk forbi Clinton-menyen.

Slangens favoritt Slangen Donald har en klar favoritt. Han svelger helst det Mr. Trump har å by på.   Foto: Staale Wattø

– Det er jo litt usikkert hva slangen egentlig har valgt, da. Kanskje den ville ha Trump bort, mens Hillary får være litt i fred? spekulerer akvaristen.

Men ikke lenge etter, oppsøkes Hillary på nytt - der mus nummer to går ned samme veg som Trump-måltidet.

Republikaner-slange?

– Det er mulig den foretrekker Trump, fordi denne slangearten er fra de amerikanske sørstatene?, undrer en av avisas utsendte - også han på jakt etter mulige forklaringer.

Slangen av typen sort indigo har nemlig sin utbredelse i Nord-Amerika, nærmere bestemt sørlige deler av Sør-Carolina, Florida og vestover til Louisiana, Mississippi og Alabama.

I de amerikanske sørstatene står demokratene som kjent vanligvis svakt.

Trump-fansen fra Hareid: «In Trump I trust»

Møt Solfrid Maria Kleppe. Trump-fansen fra Hareid.


– Det er nok en republikaner dette, ja, flirer Refsnes.

Han kan fortelle at akkurat denne slangen er litt sur og grinete, men aktiv og med god matlyst.

– Ellers er slanger enkle dyr. De er ikke så smarte, og i utgangspunktet døve. De har ikke så godt syn, men er vare for rystelser og bevegelser. Det er det de reagerer på, forklarer Refsnes.

Donald ble dens navn

I vill tilstand spiser slangen skilpadder, andre slanger, øgler, frosker, padder, forskjellige små fugler, egg og små pattedyr. Den er dessuten immun mot den sterke giften til klapperslangen.

- Har denne slangen noe navn?

– Nei, ikke det jeg vet. Men kanskje det blir «Donald» fra nå av, smiler Finn.

Som ikke vet om slangen er en han eller hun, da det er litt vanskelig å se.  

Personlig foretrekker Atlanterhavsparkens tobente representant Hillary Clinton som ny president.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter