Mobitalk-gründer fra Ålesund

Tjente godt på Phonero-aksjer

Tidligere i år ble det ålesundsbaserte mobilselskapet Mobitalk solgt til Phonero. Nå er Phonero kjøpt opp av telegiganten Telia for 2,3 Milliard.

Mobil suksess. Mobitalk-sjef Christian Pritchard har 8.000 sjøfolk som mobilkunder, og Ålesunds-selskapet går med overskudd for første gang. 

Nyheter

Ålesunderen Christian Pritchard var gründeren bak Mobitalk. Pritchard reinvesterte mesteparten av gevinsten fra salget av selskapet i Phonero.

- Det stemmer at jeg kjøpte en god del Phonero- aksjer ved salget av Mobitalk. Når jeg skulle være med å jobbe videre i selskapet etter salget, var det naturlig for meg å gå inn som medeier, sier Pritchard.

Positivt oppkjøp


Casher inn på mobilsalg

Tele-gründer Christian Pritchard selger selskapet Mobitalk til konkurrenten Phonero.

Pritchard stiller seg positiv til oppkjøpet fra Telia, som ble formelt i går.

- Dette er utelukkende positivt i mine øyne, sier han.

Pritchard er fortsatt er regionsjef i det oppkjøpte selskapet som har avdelingskontor i Ålesund.

- Hvor mye sitter du igjen med i kroner og ører etter oppkjøpet?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Pritchard, som bygget opp Mobitalk fra ingenting til å bli et mellomstort mobilselskap med hovedbase i Ålesund.

Salg

- Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.


Har 8000 sjøfolk som kunder

Er du norsk sjømann om bord i et norsk offshoreskip, eller jobber i norsk skipsnæring er sjansen stor for at du er Mobitalk-abonnent.

Det sammenslåtte selskapet vil få en markedsandel i det norske bedriftsmarkedet for mobilkommunikasjon på om lag 27 prosent målt i omsetning første halvår 2016. Til sammenligning er Telenor sin markedsandel 66,9 prosent.