Sunnmørsposten har dokumentasjon på at venner av den avdøde kvinnen på Gåseid ringte nødnummeret to ganger søndag kveld.

Mandag morgen ble hun funnet død på en parkeringsplass i området.

Første gang nødnummeret 112 ble ringt var klokka 20.22. Samtalen med politiet varte i to minutter.

Etter våre opplysninger kom ikke politiet til stedet etter første melding.

Sunnmørsposten kjenner også til at nødnummeret 112 ble ringt på nytt klokka 21.00 søndag kveld. Denne samtalen varte i 57 sekunder. I tillegg ble to andre anrop avbrutt i tidsperioden.

Kom over én time etter første melding

Etter konkrete spørsmål fra Sunnmørsposten har politiet gått ut med en pressemelding på at de tidlig søndag kveld mottok melding om en ordensforstyrrelse på privat sted.

– Ingenting tydet på en akutt hendelse. Politiet valgte likevel å reise til stedet. Ved ankomst på stedet hadde kvinnen forlatt leiligheten. Det ble gjort søk i området. Sammenholdt med andre opplysninger ble søket avsluttet uten resultat, opplyser politiet.

Etter opplysninger Sunnmørsposten har fått fra folk på stedet, så skal politiet ha kommet like etter klokka 21.30, altså over én time etter at nødnummeret ble ringt første gang.

Rykket ut etter andre henvendelse

Leder for operasjonssentralen til politiet, John Kåre Flo, bekrefter tidspunktene.

– At vi kom til området i den tiden, det stemmer nok, sier Flo.

– Så dere rykket ut etter andre henvendelse? Hva gjorde dere med henvendelsen?

– Vi rykket ut etter andre henvendelse. Meldingen vi mottok kategoriserte vi som ordensforstyrrelse fra privat sted. Det var ikke akutt eller hast, og vedkommende befant seg i leiligheten. Det var ikke innehaver av leiligheten som ringte, det var en annen person begge gangene. Da vi kom til stedet, hadde hun dratt. Opplysninger fra stedet samt søk i området gjorde at vi avsluttet søket.

Flo bekrefter at politiet ikke mottok andre samtaler enn de to Sunnmørsposten refererer til vedrørende kvinnen.

Vil ikke gå inn på meldingen

– Dere kaller henvendelsene melding om «ordensforstyrrelse». Er det feil at dere mottok en bekymringsmelding for kvinnen?

– Kvinnen var i leiligheten da meldingen kom inn til oss. Vi vurderte det til å være en ordensforstyrrelse uten hast, men vi var der.

– Er det feil at dere mottok en bekymringsmelding for kvinnen?

– Vi fikk en melding. Hendelsen er registrert hos oss som ordensforstyrrelse fra privat sted, uten at jeg vil gå nærmere inn på det.

Flo forteller at operasjonsleder gjør vurderinger i hvert enkelt tilfelle rundt prioritering av saker. Når det ikke er hast, prioriterer politiet utifra det, understreker han.

Ikke sammenheng

Flere naboer registrerte natt til mandag at noen banket på dørene deres. Ifølge politiet har de gjennom sin etterforskning avklart at dette er knyttet til en annen person og en annen situasjon, og at det ikke har noe med avdøde å gjøre.

– Den videre etterforskningen til og med tirsdag ettermiddag har kartlagt mer rundt kvinnens bevegelser forut for dødsfallet, skriver politiet i pressemeldingen.

– Ikke noe kriminelt bak dødsfallet

Den foreløpige konklusjonen er at det ikke foreligger noe kriminelt bak dødsfallet. Det er besluttet obduksjon og det vil ta flere uker før resultatet etter denne foreligger, opplyses det.

Mandag undersøkte politiet funnstedet og gjennomførte rundspørring i området. Det er også gjort flere vitneavhør for å kartlegge bevegelsene til kvinnen før mandag morgen. Ifølge politiet gjenstår det noen avhør.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside