Da Astrid Eidsvik valgte å gå av på dagen som direktør i Helse Møre og Romsdal i 2014, fikk hun med seg lønn i seks måneder uten arbeidsplikt og 12 måneders etterlønn – uten avkortning. Dermed kunne hun plusse på 2,5 millioner oppå rådmannslønnen på 1,3 millioner i Ålesund kommune.

Umulig i fortsettelsen

Når styret i Helse Midt-Norge torsdag skal behandle en sak om fastsetting av lønn for administrerende direktør, kommer det fram at det blir helt umulig å lage lignende sluttavtaler framover.

INTERAKTIV GRAFIKK: Helsetoppenes lønnsfest

Les sakene om bonusmillionene du ikke fikk vite om

Les også: Høie sender millionbonuser til Riksrevisjonen (krever abonnement)

Slik er reglene for sluttavtaler nå

  • Sluttvederlag og lønn i oppsigelsestiden skal i sum ikke overstige 12 måneder og til fradrag i sluttvederlag kommer andre inntekter i perioden.

Et annet sentralt punkt er at det ikke lenger kan «inngås forhåndsavtale om sluttvederlag for andre ledende ansatte enn administrerende direktør.»

I praksis betyr det at fallskjermen til Nils Hermann Eriksson (tidl. fagdirektør) ikke blir å finne igjen. Eriksson tok med seg 4,7 millioner i fallskjerm da han trappet ned fra stillingen som fagdirektør, og begynte som overlege på sjukehuset i Levanger.

Helse Midt forpliktet seg til å betale lønnsdifferansen, slik at Eriksson fikk beholde direktørlønn til han blir pensjonist, noe som koster 4,7 millioner (2013-kroner).

Avtalen ligner på den Ola Jørgen Tenningås fikk da han frivillig ga seg som adm. dir. i Oppland i 2004. Sykehuset Innlandet HF betalte til sammen ca. 1,4 mill. ut 2012 til Tenningås ble pensjonist. Tenningås hadde lyst til å starte som tannlege, og helseforetaket betalte lønnsdifferansen selv om tannlege-stillingen ikke hadde noe med foretaket å gjøre.

Ledende ansatte må fraskrive seg bestemmelsene om oppsigelsesvern for å få sluttavtalene.

I Helse Midt er det imidlertid en hake:

«For øvrig ledende ansatte kan det inngås forhåndsavtale om rimelig sluttvederlag som får virkning dersom den ledende ansatte ikke bestrider oppsigelsen.»

En rekke helsetopper i Norge har tidligere valgt å slutte frivillig, men fått med seg gullkantede avtaler likevel. Nå står det at «sluttvederlag ikke bør benyttes når lederen har tatt initiativ til oppsigelsen».

Pensjonsregler

  • Her gjelder ordinær løsning i KLP.

  • Det er ikke anledning til å inngå avtale om pensjon ut over ordinære vilkår gjennom KLP.

  • Når en leder ikke lenger er ansatt i foretaket, skal det ikke lenger påløpe pensjonskostnader ut over hva som følger av en eventuell skattefavorisert ytelsesordning.

Goder og ytelser

I et skriv om retningslinjene som gjelder for hele ledergruppen så skal ytelser vurderes ut ifra hva som er behovet for utøvelsen av stillingen, dog begrenset til å gjelde:

  • Mobiltelefonordning.

  • Hjemmekontorordning.

  • Ordinære forsikringsordninger.

  • Eventuelt avisabonnement.

  • Firmabil vurderes basert på behov og som en del av de totale lønnsvilkårene.

Strengere lønnspolitikk

Helse Midt hevder selv at de i tidligere år har hatt som mål å tilby ledende ansatte konkurransedyktige arbeidsvilkår, uten å være lønnsledende sammenlignet med tilsvarende foretak.

Etter fokus på lønnspolitikk og en innstramming i retningslinjene fra staten, opprettet foretaket i fjor et eget godtgjøringsutvalg med tre medlemmer fra styret.

Helse Midt har vektlagt å tydeliggjøre rammene, inkludert endringer i blant annet regler for sluttvederlag. Hovedprinsippet er at lederlønningene i foretaket skal være konkurransedyktige, men ikke lønnsledende.

– Staten som eier legger til grunn at det skal legges vekt på moderasjon. Retningslinjene har ikke tilbakevirkende kraft, påpeker departementet om retningslinjene for ledere i statlige foretak og selskaper fra februar i fjor.

Helse Midt skal fastsette basislønn på bakgrunn av lønnsutviklingen i Helse Midt-Norge generelt og i sammenlignbare stillinger.

Helse Midt-Norge legger torsdag fram saken rundt lønn for egen direktør uten innstilling.

Les også: Betalte 425.000 kr i bonus - var sikret fra før

Les også: Millionbonus ble aldri styrebehandlet

Les også: Høie strammer inn

Les også: Fikk ekstra bonus for å stå løpet ut

Les også: Helsetopper med sluttavtaler i strid med statens retningslinjer

Les også: Han ga helsedirektør fallskjerm i åtte år som tannlege

Les også: Klinge vil ha ny regel for lønnsfesten