Redningsaksjon utenfor Dryna:

Brann i fiskesjark

To ferjer bisto en fiskesjark med røykutvikling om bord utenfor Dryna. Alt er bra med de to som var ombord. Redningsskøyta DNV II bisto i aksjonen.

Redningsaksjon i Harøyfjorden.  Foto: Foto: Redningsselskapet

Kreditering: Google Maps

Nyheter

Også sjøredningskorpset SKR Maersk var på stedet. Sjarken var hjemmehørende i Brattvåg.

Meldte mayday

– Det er en fiskesjark med to personer om bord som har hatt brann eller røykutvikling. De meldte mayday via Florø radio klokken 11.37, sier Nils-Ole Sunde, redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola til Sunnmørsposten.

Hovedredningssentralen kontaktet båter i området og fikk kontakt med to ferjer som var i nærheten.

– Det er Fjord1-ferjene MF «Harøy»og MF «Solskjel» som bistår båten, opplyser operativ leiar Bjørn Arild Sekkenes i Fjord1.

– Ferjene kom raskt i stedet, i tillegg til en del andre mindre båter. Fiskerne fikk hjelp av mannskapene fra ferjene, som for så vidt har kontroll på brannen, så dette kommer nok til å ordne seg sånn som det er nå, sa Sunde til smp.no like etter klokken 12.

Etter en times tid kom Redningsselskapets båt "Det Norske Veritas" også til stedet og bisto i sluknings- og redningsarbeidet.

Redningsskøyta Det Norske Veritas II bisto i aksjonen. Her har de kommet til land i Brattvåg.  Foto: Redningsselskapet

Luftambulanse og ambulansebåt

Både luftambulanse og ambulansebåt ble mobilisert, men senere dimittert.

B-ruta mellom Brattvåg-Dryna-Harøy var innstilt på grunn av assistanseoppdraget. MF «Harøy» satte mob-båten (mann-over-bord) på sjøen, og den andre ferja ble sendt tilbake i rute.

Det er nå normalt drift i sambandet.