Det bekrefter ansattrepresentant Ivar Østrem etter torsdagens styremøte i Helse Midt. Sunnmørsposten skrev i går at det blir umulig for Helse Midt-Norge å fortsette lønnsfesten med gullkantede sluttavtaler i det regionale systemet framover. Årsaken er at både departement og helseforetaket har strammet inn regelverket.

– Vi bestemte at administrerende direktør Stig Slørdahl skal ha samme lønnstillegg prosentvis som direktørene under har fått, forteller Østrem.

Det betyr at Slørdahl får et lønnstillegg på 2,4 prosent. Tillegget gjør at andre toppsjefer, blant annet i Helse Vest, har bedre betalt på regionalt nivå, ifølge Østrem. Slørdahl hadde i 2015 en lønn (708.000), inkludert pensjon og andre godtgjørelser, på 1,08 millioner. Slørdahl startet i stillingen 10. august 2015.

– Andre toppsjefer får bedre betalt, men det tok vi ikke særlig hensyn til, sier Østrem til smp.no.

– Hvorfor ikke?

– Helse Midt-Norge har en klar oppfatning av at helseledere ikke skal være lønnsdrivende. Vi er klar på den linja, sier han.

Østrem sitter i det relativt ferske godtgjøringsutvalget som Helse Midt-Norge opprettet etter at debatten raste rundt sluttavtaler, bonuser og toppsjefer som beholdt lønn ved stillingsendring i fjor.

Utvalget skal påse at Helse Midt følger vedtatte retningslinjer. Her sitter også styreleder Ola H. Strand og styremedlem Liv Stette.