– Vi skal sette Ålesund på det internasjonale kunstkartet. Her skal det skje mye spennende framover. Det lover Hugo Opdal, som mer enn antyder at publikum kan vente seg visning av smal kunst i landets smaleste galleri, i sitt 2,4 meter breie og sju meter lange lokale.

– Helt siden jeg flytta til Sunnmøre for 15 år siden, har jeg ønsket meg dette lokalet. Det er en fantastisk bygning med en spennende historie, og ligger flott til i Kongens gate. Dette blir spennende, sier han.

Kjendis

Galleristen fra Flø har nemlig inngått et samarbeid med dem som står bak den internasjonalt kjente kunstneren Bjarne Melgaards Rod Bianco-galleri i Oslo. I fjor ble det åpnet galleri i et 500 kvadratmeter stort lokale ved Alexander Kiellands plass.

– Det er det råeste galleriet

i Norge, særlig den internasjonale satsinga deres, mener Hugo Opdal som fortalte Rod Bianco-teamet om sine tanker om Ålesunds smaleste hus.

– De ble veldig gira. Dermed ble det bestemt at Kongens gate 10 skal bli en liten Rod Bianco-avdeling, forteller Opdal som er såre fornøyd med samarbeidet med Melgaard-galleristene.

Skulptur

Det betyr ikke at det kun er Melgaards kunst som skal vises. –Men Melgaards store nettverk gjør at vi kan få vist internasjonale kunstnere her i byen, sier Opdal og viser til at en høy, smal og skulptur i rustfritt stål av den sveitsiske kunstneren Yves-Scherer allerede er på plass i det smale galleriet i Kongens gate.

– Skulpturen er laget spesielt til lokalet i Ålesund, forteller han.

Positiv driv

Galleristen legger opp til en gradvis åpning av Rod Bianco-galleriet, med åpen dør på lørdager framover.

– Galleriet kommer også til å fungere som en kunstsatellitt under Studio Opdal på Flø for å vise kunst som stilles ut der, sier galleristen som gleder seg til å drive kunstformidling i Ålesund og byens smaleste hus.

– Ålesund og Kongens gate er inne i en positiv driv. Det skjer mye i byen. Det er veldig hyggelig å være en del av det.