De vant både førsteprisen på 10.000 kroner for sitt bidrag i minuttfilmkonkurransen, samt at de var en av fire som fikk hvert sitt stipend på 100.000 kroner fra Møre og Romsdal fylkeskommune.

Gratis kontor

I tillegg vanket det en ekstrapremie fra Sunnmørsposten: ett år gratis kontorplass til animasjonsselskapet.

Med i gründerselskapet er også Simen Tveit som holder til i Kopervik og Kristian K. Halvorsen på Sunndalsøra. De fire har bachelor i animasjon fra Høgskulen i Volda.

Danser, arkitekt og modist

De andre som også fikk stipend på 100.000 kroner hver var: Tendai Makurumbandi. Han er profesjonell danser som vil starte dansestudio.

Klaudia Karolina Król fikk også 100.000 kroner. Hun er arkitekt som vil starte med VR-visualisering (virtual reality) og 3D-printing for små arkitektstudioer.

Den fjerde som får 100.000 kroner i stipend er Stine Rudi Standal er modist (hattemaker) som starter atelier/butikk i Ålesund.

20.000 kroner

– Det er viktig for oss å bygge opp under filmindustrien men også skape engasjement for nye unge talent. Det prøver vi med litt uformell konkurranse ved å arrangere ettminuttsprisen, sier prosjektkoordinator Eirik Vaage i Vestnorsk Filmsenter som takker SpareBank 1 Nordvest for de 20.000 kronene som ble fordelt på tre vinnere.

Førstepremien på 10.000 kroner gikk som nevnt til Aninaut Studios as. Andrepremien gikk til Tom Larsen (42) og Pikselsmia as. Tredjepremie til Georg Michaelis fra Vestnes.