– Jeg strever med å få vaktlistene til å gå opp, og aller helst vil vi sende ut natteravner både fredag og lørdag, sier Ingrid Bjørlo Landgren som er natte-ravnansvarlig på Frivilligsentralen i Ålesund.

Festsesong

Vi går akkurat nå inn i en hektisk – og ofte kald – utelivssesong.

– Rus, lite klær og minusgrader kan være fatalt, og jeg har opplevd opptil flere ganger at vi har grepet inn i siste liten.

– Og dette er i høyeste grad forebyggende virksomhet. Vi griper aldri direkte inn hvis vi kommer over en slåsskamp, men det er veldig ofte at det aldri blir noe av den slåsskampen hvis vi er i nærheten. Natteravnene gjør en viktig og frivillig jobb når de er til stede blant folk som er ute på byen.

– Og så er det utrolig kjekt og sosialt i tillegg, slår Ingrid Bjørlo Landgren og Frode Tafjord fast.

Klemmer og tomler opp

De forteller at natteravnene er et velkomment innslag, og det vanker både klemmer og tomler i været.

For å være natteravn må man ha passert 18 år, men det er sjølsagt fint hvis man har et godt lag med folk også. Natte-ravnene må nok av og til være både samtalepartnere og trøstere.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Natteravnene går alltid i følge med flere, og vaktene varer fra rundt midnatt og til det er stille på byen.

– Vi blir veldig glad hvis folk melder seg, og har vi mange nok på listene trenger det ikke å bli så mange vakter på hver, sier Ingrid Bjørlo Landgren.

– Og folk fra nabokommunene må gjerne melde seg, for det er slett ikke bare ungdommer fra Ålesund som er ute på byen, sier Stina Kathrin Lillevik som er daglig leder på Frivilligsentralen.