Mishandla kona grovt

Ålesundsmann dømt til sju måneders fengsel.

  Foto: Stig Vågnes

Illustrasjonsfoto: Stig Vågnes 

Nyheter

En mann i 30-åra som er bosatt i Ålesund er i Sunnmøre tingrett dømt til sju måneders fengsel for grov vold mot den tidligere kona si: Ifølge dommen krenka eller mishandla han henne gjentatte ganger i tidsrommet 2012 - mai 2014.

- Mishandlinga har foregått over en periode på i overkant av ett og et halvt år. I denne perioden har fornærmede levd under et regime prega av frykt, utrygghet og redsel, heter det blant anna i dommen.

Hovedforhandling blei holdt 14. og 15. november i år, og der erkjente mannen seg skyldig etter tiltalebeslutninga.

I tillegg til fengsel er mannen dømt til å betale 70.000 kroner i erstatning til ekskona. Han må også betale 4.000 kroner i saksomkostninger.