Begrenset øl-salg i butikk:

– Det er slike reguleringer som skaper «Trump-velgere»

Frps Geir Stenseth mener rådmannens forslag til innskjerpet salgstid for alkohol i butikk er et gufs fra forbudstiden.

Geir Stenseth (FrP)  Foto: Arkiv

Nyheter

- Dette er mye et spill for galleriet. Allerede noen dager etter valget ble de rødgule enige om at skjenketiden skulle reduseres til kl. 0200. At det nå er en arbeidsgruppe som har kommer frem til dette - og at folket skal få uttale seg på forhånd til forslaget, er et spill for galleriet, mener bystyrerepresentant Geir Stenseth (FrP) i Ålesund.

Les også: Vil ha kortere salgstid

Stenseth viser til at andelen alkohol som blir skjenket på serveringssteder er nedadgående, og skulle ikke gi grunnlag for en redusering av skjenketiden.

- Når rådmannen innstiller på at en reduksjon også i salgstid for alkohol i butikk, og tror det vil føre til en ytterligere reduksjon på bakgrunn av at det er butikkene som står for økning i den totale omsetningen av alkohol i kommunen, er å trekke det langt ut på viddene. Det er akkurat slike innstramminger og detalj reguleringer folk begynner å bli dritt lei av, sier Stenseth til smp.no.

- Politikerne legger seg bort i de minste detaljer, og skal regulere livene til befolkningen på alle områder.Det var som han sa det en innbygger som stoppet meg på gata her en dag: «Det er slike tullete reguleringer som skaper Trump velgere!», fortsetter han.

Skyggenes dal

Han mener at de som frykter at byen skal transformeres fra en trivelig, åpen og raus by, til en vandring i skyggenes dal, der valgfrihet er fjernet, skatter og avgifter er økt, og restriksjoner og innskrenkninger skal gjennomføres, har grunn til det.

- Dødehavsrullene som er samarbeidsavtalen Mellom AP og KrF inneholder mere en 80 tiltak de skal gjennomføre i perioden.Innstrammingene kommer til å bli vedtatt i bystyret, og resultatet blir ikke mindre omsetning av alkohol, men desto mer nachspiel, støy og knuffing i drosjekøer ved tidligere stengetid, hevder Stenseth.