Her kan Havilas skjebne avgjøres i dag

I dette bygget samles tidlig onsdag ettermiddag obligasjonseierne for å avgjøre om Havila Shipping slås konkurs eller ikke.

I femte etasje i dette bygget holder Nordic Trustee til. foto: Geir Strand 

Nyheter

Stedet er femte etasje i denne bygningen i Vika i Oslo. Her holder Nordic Trustee til. Selskapet som organiserer obligasjonslån. Kampen står om et flertall på mer enn 67 prosent av eierne i lånet Havi08 støtter refinansieringsplanen styret i Havila har lagt på bordet.

Kort tid før møtet startet, sendte børsen ut melding om pause for omsetning av rederiaksjen.

Få oversikt: Alle de siste sakene om Havila

Planen går i korthet ut på at all egenkapital i selskapet er å se på som tapt, at obligasjonseierne må se sine penger gå tapt og at bankene avskriver tap.

Når det er gjort skal Sævik-familien skyte inn 150 millioner kroner i ny egenkapital, samtidig som at skip som ligger i opplag skal forsøkes selges. 


Offshorerederiene synker dypere ned i krisa

Havilas skjebne avgjøres onsdag

Supplyrederiene synker stadig dypere ned i krisen. Havilas skjebne avgjøres onsdag.

 

Pensjonskassa til Akershus fylkeskommune

Prøver å overta Havila

Akershus interkommunale pensjonskasse forsøker sammen med eks-Frp-ordfører fra Sola, Tom Henning Slethei, å overta Havila Shipping.

Av de 150 millionene Sævik går inn med skal det betales en kompensasjon til obligasjonseierne tilsvarende 15 prosent av det som de opprinnelig gikk inn med i lånet.

I tillegg vil de få en omsettelig tegningsrett for aksjer som gjør at de kan være med på en eventuell framtidig opptur for rederiet.

Resultatet av dette er at Sævik-familien fortsatt vil sitte med full kontroll over Havila.

Herøy-reder Per Sævik 

 

Men det forutsetter at dagens møte hos Nordic Trustee medfører at mer enn to tredeler av obligasjonseierne støtter planen.

En gruppe rundt Stavanger investoren Tom Henning Slethei mener refinansieringsavtalen er alt for god for Sævik- familien. De sier derfor nei. Svaret de har fått fra bankene er at de da slår selskapet konkurs og obligasjonseierne blir sittende igjen med null.


BAKGRUNN:

Rå maktkamp om Havilas framtid

Det pågår en intens dragkamp i Oslo om Havilas framtid. Storbankene legger knallhardt press på obligasjonseierne som ikke vil støtte refinansieringsplanen.

 

Så langt har partene stått steilt mot hverandre i denne nervekampen. Bankene vet at obligasjonseierne heller vil ha 15 prosent kompensasjon eller null. Samtidig vet obligasjonseierne som er motstandere av avtalen at bankene er svært lite lystne på en konkurs. Bankene frykter det kan smitte over til andre supplyrederi og at en kan få et konkursras der bankene mister kontroll over situasjonen.

Noen peker på at det her derfor kan gå mot et forlik, der Sævik må ut med mer penger til obligasjonseierne enn en kompensasjon på 15 prosent, og at obligasjonseiren da sier ja og bankene unngår en konkurs.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter