Sylte er til daglig eiendomsmegler hos Notar i Oslo, men opprinnelig fra Sjøholt, har lansert en testversjon av appen Hjemmekampen.

– Det er litt skremmende, men nå var vi kommet så langt i utviklinga at vi måtte ut med en versjon for å få flere tilbakemeldinger, sier han. Bygdebladet, som omtalte saka først, skreiv tirsdag at appen ville bli lansert i løpet av to uker, men programmet er alt ute.

Poeng for det en gjør hjemme

I Hjemmekampen kan en opprette brukere på heile familien – og så får alle poeng for det de gjør hjemme, forklarer Sylte. Poenga kan videre kobles til ukepengene, og jukses det, kan det resultere i trekk.

App: Inngangssida på Hjemmekampen.

– Ideen kom for et par år siden. Den var i utgangspunktet ikke min, men jeg har tatt den videre, og hatt samtaler med psykologer, forskere, lærere og flere andre som jobber med barn og unge.

For, poengterer 35-åringen, appen er like mye mynta på barn som på voksne.

– Blant anna har jeg tenkt at vi må begynne å se på mobilen som et verktøy også for disse minste, og ikke en fiende eller tidstjuv, sier han.

Dårlig på husarbeid sjøl

Likevel var det ikke et ønske om å lage en app for barn som utløste det heile.

– Derimot erkjennelsen av at jeg sjøl ikke har vært av de flinkeste på hjemmefronten. Som mange andre har jeg jobba mye, og med hodet fullt av prosjekter er det lett å glemme de rundt seg, lett å bli dårlig på å bidra hjemme, sier Sylte. Samtidig vedgår han at han er rimelig god på konkurranse.

– Ved å gjøre husarbeid til et spill er målet er å gjøre kjedelige oppgaver litt morsommere, og aktivisere og motivere barn og voksne til å ta tak i de små hverdagstingene. At de som bidrar mest i hjemmet skal få honnør for det, mens de som ser de henger etter, får muligheten til å justere seg, sier han.

Flere med på laget

Sjøl om han står bak selskapet Hjemmekampen AS, har han hatt flere med seg i prosessen.

– Rundt ti personer. Blant anna har Kodebyraaet på Giske stått nettopp for koding av appen, og jeg har også hatt god hjelp av to studenter.

– Men tilbake til det du sa om at du ikke har vært så flink hjemme. Har dette endra seg med Hjemmekampen?

– Det har blitt bedre på den måten at jeg har tatt tak i mange ting i hverdagen – eksempelvis er jeg vesentlig mer sammen med familien min nå enn før.

– Men bruker du appen sjøl?

– Jeg har brukt den mye under testing. Men i og med at jeg nå bor aleine, er bruker jeg den ikke hjemme. Men: Jeg har tenkt å prøve den ut på jobb. Det er nemlig ikke bare hjemme appen kan brukes, sier Sylte. Da Sunnmørsposten snakka med han var han på en kombinert teknologi, innovasjons- og oppstartskonferanse i Helsinki.

Videreutvikle

– Jeg er her for å få inspirasjon til videreutvikling. For eksempel ser jeg etter samarbeidspartnere på betalingsløsninger for å knytte ukepenger opp mot sparing, men også andre løsninger som kan ta dette videre fra et spill til ei utviklende læringsplattform for hjemmet.

– Norge er forresten på europatoppen i krangling hjemme. Faktisk er det bare her i Finland at det krangles mer, sier han – og viser til en undersøkelse presentert blant anna på forskning.no, gjennomført blant mange tusen gifte, par og samboere i land.

Og gjett hva vi krangler mest om?

Husarbeid.