- Det står i regjeringserklæringen at de regionale helseforetakene skal legges ned. Dette var årsaken til at vi i regjering fikk satt ned Kvinnslandutvalget som skulle se på alternative driftsmodeller for dagens helseforetaksmodell, sier Røbekk Nørve.

Hun tror dette blir et hett tema på Høyres landsmøte til våren.

- Jeg ser for meg at dette vil bli et hett tema på Høyres landsmøte i forbindelse med behandling av Høyres program for neste stortingsperiode. Tilbakemeldingene fra høringen vil bli viktig . Men til slutt vil dette helt klart bli en politisk sak, påpeker hun.

- Som kjent gikk Høyre til valg på at de regionale helseforetakene skulle legges ned, minner Røbekk Nørve om.

God kvalitet

Kvaliteten på helsetilbudet er generelt er god, og økonomien er under kontroll, er  konklusjonen til utvalget som vil opprettholde dagens helseregioner.

Utvalgsleder Steinar Kvinnsland overleverte rapporten til helseminister Bent Høie. Et flertall i utvalget går inn for å videreføre et regionalt beslutningsnivå i spesialisthelsetjenesten og å videreføre helseregionene slik de er i dag.

– Spesialisthelsetjenesten og sjukehusa er grunnleggende for vårt velferdssamfunn, og hvordan de er organisert og styrt er viktig for tilbudet pasientene får, påpekte helseminister Bent Høie da han mottok rapporten.

Kan fortsette

Utvalget oppfatter at det er lite diskusjon om regioninndeling og regiongrenser når det gjelder helseregionene Nord, Midt-Norge og Vest.

11 av 16 medlemmer i utvalget mener etter en samla vurdering at regioninndelingen kan videreføres som i dag, selv om det er en utfordring at Helseregion Sør-Øst er så mye større enn de andre regionene.