Og det ser ildsjelene veldig fram til - nå kan det også settes offisielle bakkerekorder i de to minste bakkene.

– Det skal kun hoppes i de to minste bakkene denne vinteren, siden vi ikke har fått lagt plasten i den største K40-bakken vår. Det vil skje i løpet av neste år, når vi også skal ha offisiell innbielse av anlegget, forteller Terje Bergset i hoppgruppa i Spjelkavik IL.

Han aner ikke hvor mange som vil delta i neste lørdags kretsrenn, men han håper på mellom 20 og 30.

– Vi har sendt ut invitasjon til kretsens klubber samt til hoppgjengen i Nordfjord, så vi håper jo selvsagt på bra respons.

De to minste

Det skal nå hoppes i de to minste bakkene, K12,5 og K25.

– I K25 har de lengste hoppene på trening vært på rundt 22-23 meter, men det er ikke noe problem å hoppe noen meter lengre enn dette, mener han.

Dette kretsrennet er et plastrenn, og Bergset håper at snøen holder seg unna.

– Vi har foreløpig ikke fått lagt et såkalt snø-nett i bakkene, som gjør at snøen som kommer holder seg på plass i unnarennet. Et lite snølag kan vi fint børste unna, men kommer det større mengder har vi foreløpig et problem.

Det har vært en del som har prøvd bakkene, og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive.

– Det er ingen ujevnheter i bakkene, slik det ofte er i en del andre bakker. Og selv personer som har liten eller ingen hopperfaring kan prøve seg i en av de to minste bakkene, uten spesiell risiko, mener han.

Tøffe Blindheimsgutter

Denne uka var eksempelvis 20 12-åringer fra ett av Blindheim ILs håndball-lag i bakken, og alle 20 hoppet og koste seg i den minste bakken.

– En del satte seg på rompa i unnarennet, men det gjorde ingenting. Vi har tro på et godt oppsving for lokal hoppsport med Vikabakken på plass. Og drømmen på sikt er å få bygge en enda større bakke ved siden av de tre vi har anlagt nå, opplyser Bergset.

– Neste helg vil det komme hoppere fra 5-6 år og opp til 77 år. Den eldste på 77 er Kåre Holmen fra Skodje, som flere ganger har vunnet sin klasse i kombinert i veteran-VM. Og vi håper publikum kommer for å se dette historiske rennet, sier han.