Sunnmørspostens hederspris:

Hvem fortjener årets hederspris?

Gi din stemme her.

Her er alle kandidatene til Hedersprisen 2016. Stem på din favoritt litt lengre ned på sida.  

Nyheter

OPPDATERT: Avstemmingen er nå stengt.

Sunnmørsposten deler hvert år ut en hederspris til personer som har gjort en innsats utenom det vanlige.

Det kan være en enkeltstående bragd det siste året, eller en stor innsats innen ett eller flere områder gjennom flere år.

Som leser kan du være med på å bestemme hvem som skal få årets hederspris. Frist for avstemminga er 19. desember.

Alle kandidatene som vi presenterer i dag har gjort seg fortjent til heder. De har bidratt på ulike måter som er verdifullt for samfunnet.

Det handler om å verne om viktige verdier, om å bry seg når noen trenger hjelp, om å vise mot, oppfinnsomhet, utholdenhet og på den måten inspirere andre til innsats.

Her er kandidatene til årets pris

ELIZABETH HOFF

Ålesundskvinna er sjef for WHO i Syria, hvor hun jobber for å gi helsehjelp til en krigsherjet befolkning. Hoff, som både er jordmor og har mastergrader innen helse og konflikthåndtering, har drevet med bistandsarbeid innen helse i over 20 år. Før hun kom til Syria, jobbet hun i Afghanistan, Zimbabwe, Egypt, Armenia, Somalia og Rwanda.

KJELL KIPPERBERG

Helt siden barneåra i Nørvøy skoles musikkorps har Kjell Kipperberg gjort en stor innsats for musikklivet i Ålesund. Revyer, operette og symfonier har vært drevet fram av musikeren, komponisten, tekstforfatteren, dirigenten, læreren og journalisten, som også har gjort et ubetalelig «arkeologisk arbeid» for å ta vare på noter og komposisjoner for ettertiden.

PER SÆVIK

Næringslivsmannen Per Sævik har vore mest synleg i det offentlege rom, men som initiativtakar og talsmann for dei såkalla Hauge-seminara i Fosnavåg har han inspirert mange til samfunnsengasjement og grunderverksemd. Desse seminara er blitt meir enn lokale hendingar.  Personen Per Sævik har også synt at verdiar er noko langt meir enn dei som kan teljast i pengar.

LIV T. ULSTEIN BRUNSTAD OG ANETTE IREN M. HARAM

Småbarnsmødrene startet aksjonsgruppa «De små vil også se» for å samle inn penger til utstyr på neonatalavdelinga på Ålesund sjukehus. På kort tid hadde de nok penger både til netthinnekamera og en avansert respirator. De to har stilt seg i spissen for protestene mot å flytte de minste pasientene fra Ålesund til Trondheim.

BJØRG STAFSETH KRISTIANSEN

Engasjement er et nøkkelord i beskrivelsen av Bjørg Stafseth Kristiansen. Hun er en av primus motorene bak Aspøydagene som i år ble arrangert for niende gang, og 65-åringen har blant anna også vært aktiv i lokalpolitikken, i Støttegruppa for rusomsorg og i Demensforeningen i Ålesund og omegn.

GLENN BØRGE LØSET FLØ

Sto fram i Sunnmørsposten med sin rystende historie fra tiden som elev ved grunnskolen i Ulstein, der han ble utsatt for omfattende mobbing. Flø gav de som har blitt mobbet et ansikt, og gjennom sitt søksmål mot Ulstein kommune vant han fram på alle punkt i Sunnmøre tingrett. Saken er nå anket til lagmannsretten.

SLINNINGSBÅL-GJENGEN

Tradisjonen med sankthansbål på Slinningsodden i Ålesund strekker seg flere hundre år tilbake. Takka være innsatsen til bålgjengen har Slinningsbålet, i tillegg til å være samlende for distriktet, vært med å sette Ålesund på kartet. Nylig ble årets bål på 47,39 meter godkjent av Guinness World Records som verdens høyeste.

EVA-BRIT LANGVA

Lokalpolitiker Eva-Brit Langva (MDG) i Ålesund har en fortid som rusmisbruker. Hun kjemper for at rusmisbrukerne skal få et verdig liv. Nylig fikk hun bystyret med på å opprette flere nye tilbud for de svakeste i samfunnet. Blant annet et lavterskeltilbud for rusmisbrukere og tilgang til reint brukerutstyr. Hun er også aktiv i ulike organisasjoner som Røde Kors og Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse.

KJELL WOLLE

Langevågeren Kjell Wolle har i over 30 år vært trener og primus motor for det som nå heter Guard HC, tidligere Guard PU-lag. Uten å fremheve sin egen person, har Wolle gjennom alle disse årene sørget for et fotballtilbud til de med spesielle behov i Ålesunds-regionen. Hadde det ikke vært for Wolle, er det tvilsomt at et slikt tilbud hadde eksistert.

KNUT OSE

Knut Ose (80) har vore ei oppofrande eldsjel i musikklivet i Ørsta og Volda, spesielt for barn og unge. Ørstingen har vore lærar i kulturskulane i Ørsta og Volda sidan 1972. Han starta Ungdomssymfoniorkesteret, og var dirigent i over 40 år. Dette orkesteret har i dag med ungdomar frå heile søre Sunnmøre. Han har og vore sentral medlem av Høgskuleorkesteret i alle år, og dirigent for ei rekkje kor.

Tidligere prisvinnere

 • Joachim Rønneberg
 • Johannes Gjersdal
 • Øyvind Berthinussen Rem
 • Solveig Bele
 • Reidun Skytterholm og Sonja Hovden Vidnes
 • Gunnar Hamnøy
 • Mons Sandnes
 • Leif Hovde
 • Randi Strøm
 • Ann-Elise Breivik
 • Arne Valderhaug
 • Arild Berstad
 • Åse Jørgensen
 • Ålesund Brannvesen
 • Inger Harrington
 • Målfrid og Mindor Sulebust
 • Frode Tafjord
 • Pål Eikrem
 • Rune Heggedal
 • Karl Johan Skårbrevik