Farstad med nye kontrakter

Farstad Shipping har inngått flere befraktningsavtaler i Australia.

Illustrasjon 

Nyheter

Det går fram av ei børsmelding, fredag formiddag:

- ConocoPhillips Australia Exploration har inngått en intensjonsavtale for Far Sirius og Far Saracen. Fartøyene skal støtte selskapets leteaktiviteter i forbindelse med Barossaprosjektet, som vil ha oppstart i januar 2017, heter det.

Videre har Ichthys naturgass-prosjekt forlenget kontrakten for Far Sword med ytterligere 17 måneder fra 31. mars 2018, mens McDermott’s Australia har tildelt Far Seeker kontrakt for en periode på 40 dager fast med opsjon på ytterligere 40 dager. Denne kontrakta vil ha oppstart innen desember 2016.

- McDermott’s Australia har videre tildelt to av våre ankerhåndteringsfartøyer kontrakter med å støtte fortøyningsoperasjonene av det sentrale prosessanlegget og den flytende plattformen til Ichthys naturgassprosjekt, heter det. Oppstart her er estimert til andre kvartal 2017.

De kommersielle betingelsene i avtalene holdes konfidensielt mellom partene.

- Kontraktene er en bekreftelse på Farstad Shippings sterke posisjon som markedsleder i Australia, og bidrar til å gi våre operasjoner her et solid grunnlag når vi går inn i 2017, sier konsernsjef Karl-Johan Bakken i Farstad Shipping ASA.