– Nå slipper vi gleden løs, sier Gro Dalen og Ingunn Aagård – rektorer på henholdsvis Ålesund kulturskole og Ålesund videregående skole etter at fylkestinget bevilget 300 millioner kroner til den nye skolen på sørsida. Skolen skal gi plass til både kulturskoleelevene og fem ulike studietilbud for elever i videregående.

Byutvikling

– Skolen blir selve navnet i utviklinga av den nye kulturhavna, og det kommer til å være aktivitet her fra tidlig morgen til langt på kveld, slår de to rektorene fast.

Gleden over vedtaket i fylkestinget ble ekstra stort etter at politikere fra Senterpartiet forsøkte å stoppe utbygging av skolen i Ålesund til fordel for ny videregående skole i Ørsta.

– Jeg innrømmer at dette utspillet gjorde meg urolig, og et slikt vedtak hadde vært svært dramatisk for oss, sier Ingunn Aagård.

Nå vedtok fylkestinget å bevilge 30 millioner kroner som skal gå til vedlikehold av skolen i Ørsta og prosjekteringsmidler med tanke på en ny skole en gang i framtida.

GRAFIKK: Slik blir den nye sørsiden

650 millioner

Ferdig utbygd er skolen på sørsida beregnet til å koste 650 millioner kroner. Hvor omfattende det første byggetrinnet blir, vil komme opp som egen sak i fylkestinget neste år.

Under budsjettdebatten i går, ble ikke skolen nevnt med et eneste ord.

– Det har blitt jobbet i kulissene, og jeg valgte bevisst å ikke ta ordet i denne saken, sier ålesundsordfører Eva Vinje Aurdal.

– Fra Ålesund sin side er alt lagt til rette for at en kan sette i gang bygginga, sier Vinje Aurdal.

Ingunn Aagård siterer fylkets bygge- og vedlikeholdssjef Per Olaf Skuseth Brækkan når vi spør om når det første elevkullet kan flytte inn på Prestebrygga.

– Han sier at hvis vi har flaks, står skolen ferdig i 2020. Og flaks må vi jo satse på at vi har, smiler Aagård.

Glade rektorer: Ingunn Aagård t.v. og Gro Dalen er selvsagt glade og lykkelige over at alt nå er klart for nyskolen på sørsida. Foto: Staale Wattø